Piparimuottilyhty

Mietiskelin jokin aika sitten blogissani, että voisikohan piparimuotit laittaa isoon lasipurkkiin valojen kera esille. Muotit on mielestäni ihan kauniin näköisiä, niin niiden avullahan voisi vähän sisustaakin. Ajattelin vain, että pitää käydä ostamassa iso lasipurkki ja valot. Asia sitten vähän jäi, koska ei ole tullut käytyä kovin ahkerasti kaupoissa viime aikoina. Tänään muistin kuitenkin, että onhan minulla eräänlainen lasipurkki ja yhdet patterilla olevat valotkin ovat olleet jo monta viikkoa koristamassa keittiön pöytää – mutta eivät ole löytäneet oikein kuningaspaikkaa ja olenkin siirrellyt niitä ees ja taas ja pyöritellyt milloin minkäkin kukkaruukun ympärille.

Lasipurkki oli siis isohko lyhty, mutta otin siitä kynttiläosan pois kokonaan. Kävyt saivat myös kyytiä pohjalta ja ei muuta kuin piparimuotit ja valot tilalle.

Minusta tosi kiva tunnelman luoja keittiön toiseen nurkkaan. Lisäksi laitoin vielä muistutuskalenterin muistuttamaan joulunkuun ensimmäisestä päivästä, johon ei muuten enää kovin montaa yötä ole aikaa! Lasten joulukalenteri on vielä pahasti kesken, mutta onneksi sen ei tarvitse olla vielä ensimmäisenä päivänä kokonaan valmis.

Meillä onkin tänä vuonna suunnitelmissa pitää hieman erilainen joulu. Olemme ajatelleet, että olemme siskoni luona yötä ja tontut/pukki on tuonut lahjat yön aikana kuusen alle. Ensimmäisestä kertaa elämäni aikana saamme lahjat jo heti aattoaamuna siis. Ehkä se vähän rauhoittaa lasten jännitystä 🙂 Meillä on kuitenkin saman katon alla 7 lasta, 7 aikuista ja 1 koira, joten menoa ja melskettä riittää varmasti ilman lahjajännitystäkin. Lapsiakin on jo vähän varoiteltu, että vallitsevan tilanteen takia voi olla niin, että pukki ei tänä vuonna käykään vaan tonttu tuo lahjat ulos tms.

Onko Joulupukki käymässä teillä tänä vuonna?

-Tiina

1 ajatus aiheesta “Piparimuottilyhty”

  1. Paluuviite: Pihan koristelua jääkuvioin – Joulujuttuja.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *