Parhaimmat lankajoulukalenterit vuodelle 2024

Vuoden 2024 joulukalentereita joudumme vielä odottelemaan, mutta sillä välin voit muistella viime vuoden kalentereita.

Neulojille joulunalusaika tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia. Jos muuten tykkää neuloa jotain tiettyä vaatetta tai tyyliä mahdollisesti itselleen, joulun alla voi lahjoa vaikka koko suvun vauvasta vaariin erilaisin käsitöin ja saada täten mukavaa vaihtelua omaan tyyliinsä.
Lankajoulukalenterit tarjoavat ainutlaatuisen tavan yhdistää joulunodotus ja luova ilmaisu. Jos joskus on vaikea keksiä mitä neuloisi seuraavaksi voi lankakalenterin erilaiset langat toimia mukavana inspiroijana. Itselläni ei nopeus riitä kutomaan 24 päivässä tai lyhemmässä ajassa kovinkaan isoa neuletyötä, mutta tämän vuoden kalenterilangoilla voi ilahduttaa itseään tai muita seuraavana talvena ja jouluna.

Vuoden 2023 parhaimmat lankajoulukalenterit

Saga Wool Ennakkomyynnissä: Käsinvärjätyn värikkään langan joulukalenteri 2023

Jo kalenterin nimi kuulostaa ihanan iloiselta värien leikittelyltä ja kun katsoo Sagawool Limingan normaalisti myynnissä olevia tuotteita voi saada pientä käsitystä siitä mitä nämä värikkäät joulukalenterilangat voisiva olla. Samantyylinen kalenteri on ollut markkinoilla jo viime vuonna ja tämä kalenteri jatkaa saman tyylisenä.
Jokaisesta luukusta löytyy Irja merinosock lankaa, joka on 80 % merinovillaa ja 20 % polyamidia. Lanka värjätään käsin Limingassa ja kalenterista löytyy 24 minivyyhtiä (20 g) lankaa sekä jouluaatolle isompi 100 g:n vyyhti. Lisäksi aattoon luvataan extraylläri sekä mahdollisia muitakin yllätyksiä kuukauden varrelle. Kalenterin langasta pystyy tekemään esimerkiksi sukkia tai huiveja. Sen luvataan olevan erittäin laadukasta ja pehmeää.

Saga Wool joulukalenteri 145 € + postikulut

Lankafarmilla on valittavissa kaksi eri kokoista lankakalenteria

Lankafarmi – iso lankakalenteri, ennakkotilaus, toimitus 45-45/2023.
Lankafarmilla on ollut kalentereita aiempinakin vuosina ja tänä vuonna mukana on enemmän vaihtoehtoja. Kaikkien lankojen luvataan olevan uusia, joten ei haittaa, vaikka olisit ostanut kalenterin jo viime vuonna. Valittavanasi on kaksi erilaista väriliukukalenteria:
iloinen joulukylä, joka sisältää voimakkaita värejä sekä söpöt ja suloiset pastellit, jossa on mukana pastellisävyisiä värejä. Isossa lankakalenterissa on 22 kpl 20 g minivyyhtejä sekä kaksi 100 g vyyhtiä. Näiden lisäksi kalenterissa on kaksi neuleaiheista yllätystä.

Lisäksi valittavanasi on kolme erilaista lankapohjaa: lankafarmin super-sukka (iso lankakalenteri, 75 % merino superwash, 25 % nylon), lankafarmin säihkysääri (iso lankakalenteri glitter 75 % merino superwash, 20 % nylon, 5 % kimallemateriaali) tai lankafarmin <3 Vuonue Wilhelmi (iso lankakalenteri vuonue wilhelmi 70 % suomenlampaan villa, 30 % tencel) .
Kalenteri on koottu siten, että värit paljastuvat kalenterista toisiinsa sointuvassa järjestyksessä.

Lankafarmin iso lankakalenteri, hinta 175,00 €

Toinen lankafarmin kalenteri on minivyyhtikalenteri, joka on muuten samanlainen kuin iso lankakalenteri, mutta siinä ei ole mukana isoja lankavyyhtejä. Eli isossa lankaa tulee yhteensä 640 g ja pienessä vastaavasti 480 g. Minivyyhtikalenterin hinta on 148 € ja myös se on tällä hetkellä ennakkotilauksessa, toimitusaika viikoilla 44-45/2023.

Misanja – joulukalenteri 2023

Misanjan lankajoulukalenteri ei kerro niin tarkasti, millaista lankaa se pitääkään sisällään. Mutta kalenteri on ilmestynyt myös ainakin viime jouluna ja luvataan, että se sisältää jälleen kerran ihania yllätyksiä, niin käsin värjättyjä lankavyyhtejä (20 g) kuin muitakin erityisesti neulojia ilahduttavia tarvikkeita.

Misanja-lankajoulukanteri normaalisti 159 €, ennakkotilaajan etuna 129 €

Mokky Yarn – lankajoulukalenterit 2023

Mokky Yarnilla on valittavana useita erilaisia joulukalenterivaihtoehtoja! Voit valita kolmesta erilaisesta joulukalenterista, jossa on 24 minivyyhdin luukkua tai adventtikalenterin, jossa on neljä ison vyyhdin luukkua. Näiden lisäksi molemmissa seteissä on mukana yllätys aatolle.

Vuodenajat-lankajoulukalenterin langat ovat saaneet värinsä kauniiden eri vuodenajoilta otettujen valokuvien pohjalta. Kalenterin vyyhtien lankapohjana on Donegal tweed, jossa on 85 % merinolankaa ja mukana ihania viskoosinyppyjä 15 %. Langan puikkokoko on 3 – 6 mm.
Kalenterin hinta on 150 € (sis 24 minivyyhtiä (20 g) ja yhden yllätysvyyhdin).

Glitter Lappi -kalenterin väritys tulee nimensä mukaisesti Lappi-aiheisien kuvien pohjalta – poroja, ruskaa, lunta ja revontulia. Näiden lankojen pohjana käytetty glitter-sukkalanka tuo talveesi ihanaa kimallusta. Langassa on 75 % merinovillaa, 20 % nylonia sekä kimmellyksen tuojana 5 % stellinakuitua, sen puikkokoko on 2 – 2,5 mm. Hinta 150 € (sis 24 minivyyhtiä (20 g) ja yhden yllätysvyyhdin).

Avaruus-lankajoulukalenterin hieman mystisetkin väritykset tulevat kaukaa – tähdistä ja planeetoista. Tässä kalenterissa pohjana on käytetty BFL-sukkalankaa, jonka kerrotaan olevan peruslankaa parhaimmillaan! Mukana on 75 % BFL-villaa sekä 25 % nylonia, puikkokoko on sukkia tehdessä 2 – 2,5 mm.
Hinta 150 € (sis 24 minivyyhtiä (20 g) ja yhden yllätysvyyhdin).

Adventtisettiin voit valita BFL tai glitter-lankapohjan sekä Avaruus tai Lappi -värityksen, jotka ovat tuttuja joulun 2023 lankakalentereista. Mukana tulee jokaiselle adventille yksi iso 100 g lankavyyhti eli yhteensä 4 kpl ja lisäksi mukana on aaton miniyllätys.
Adventtisetin hinta on 90 €

RainboWool-joulukalenteri

RainboWoolillakin on kahta erilaista lankakalenteria, joista toinen edustaa ”perinteistä” 24 luukun kalenteria ja yllätykset ovat 20 g minivyyhtejä. Toinen vaihtoehto on adventtikalenteri, josta löytyy 5 kpl isompia 100 g lankakerää. Molempiin kalentereihin kuuluu lisäksi pieni lisäyllätys. Lankapohjan voi valita kahdesta erilaisesta merinovillalangasta. Langat on fade-värjättyjä.

RainboWool-lankajoulukalenteri, hinta 129,00 € – 159,00 €

Skeinfinity – lankajoulukalenteri

Skeinfinityn joulukalenteria on saatavilla joko valkea tai musta joulu -teemaisena. Valkea joulu sisältää – niinkuin nimestäkin voi jo päätellä – vaaleita ja hempeitä käsin värjättyjä lankoja ja musta joulu tummia värejä ja vahvoja kontrasteja. Valinta on sinun! Kummassakin setissä on 24 luukkua joiden takaa paljastuu 23 minivyyhtiä ohkanen merinosukkanen -lankaa ja yksi iso 100 g vyyhti samaa lankaa. Lanka on 75 % Superwash Merinoa ja 25 % nylonia, puikkosuosituksena 2-2,5 mm.

Skeinfinity-lankakalenterin hinta 170 €

Lisäksi samalla valmistajalla on tarjolla myös adventtikalenteri, jossa tulee 4 isoa 100 g vyyhtiä. Myös adventtikalenterissa on valittavissa joko tumma tai vaalea setti.

Skeinfinity – adventtikalenteri 90 €

Adelia Fibers – lankajoulukalenteri

Adelia Fibersin kalenterissa on perinteiseen tapaan 24 luukkua, joiden sisältä löytyy käsinvärjättyä lankaa tai jotain neuleaiheisia yllätyksiä, esimerkiksi silmukkamerkkejä. Tarkemmin katsottuna 16 kpl 20 g minivyyhtejä, 4 kpl 50 g minivyyhtejä sekä 4 neuleaiheista yllätystä. Lankapohjana vyyhdeissä on Merino Sock -lanka, jossa on 75% superwash-käsitelty merinovillaa ja 25% nylonia. Langan kerrotaan olevan hyvä persulanka monenlaisiin neuleisiin, mm. sukkiin, huiveihin ja neulepuseroihin. Värejä löytyy monenlaisia värikkäistä neonväreistä hempeisiin.

Adelia Fibers – lankakalenteri, hinta 154 €

Jännittävää joulun odotusta!

terkuin Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *