Valkoinen kuppi sekä kanelitankoja ja jouluisia käpyjä.

Teejoulukalenterit 2024

Joulun 2024 teejoulukalentereita joudutaan odottelemaan vielä jonkin aikaa. Odotellessa voidaan palata vuoden 2023 suosikeiden pariin.

Yleisesti on olemassa kahvinjuojia tai teejuojia, mutta talven pimeinä ja kylminä iltoina tee maistuu monesti myös kahvinjuojille. On myös olemassa teenjuojia, jotka juovat vain jotain tiettyä teetä (keltaista Liptonia), mutta paljon myös meitä, joille maistuu ihanat erilaiset teemaut. Joulukalenteri onkin mahtava tilaisuus päästä testaamaan erilaisia makuja ja teelajeja.

Tiesithän, että teetä on tosiaan olemassa montaa eri lajia. Vihreällä teellä on monia terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Musta tee säilyy hyvin. Valkoista teetä on käsitelty vähiten. Yrttitee ei varsinaisesti ole teetä, koska niitä ei ole valmistettu teelehdistä vaan luonnonyrteistä ja mausteista, myös suositut Rooibos ja Mate kuuluvat yrttiteevalikoimaan. Vaikka teetä saatetaan pitää monesti iltajuomana, se voi sisältää kofeiinia, joka saattaa vaikeuttaa herkempien unen saamista. Teen kofeiinipitoisuuteen vaikuttaa teen vahvuus, mutta onneksi on saatavilla myös kofeiinittomia teelaatuja.

Clipper Luomu Teejoulukalenteri 2023

Monesti joulukalenterit vievät paljon tilaa, mutta tämä clipperin luomuteetä sisältävä kalenteri on mukava poikkeus valikoimaan. Sitä voi siis hyvin pitää esillä pienemmänkin keittiön tasolla tai halutessaan sen voi nostaa vaikka kaappiin piiloon. Kalenterissa on 24 luukkua ja jokainen maku löytyy joulukuun päiviltä kaksi kertaa. 12 makuun mahtuu raikasta hauduketta, marjaista teetä, vadelmaista yrittisekoitusta – jotain ihanan lämmittävää talven tuiskuihin, pirteää makua pimeyteen ja rauhoittavia hetkiä joulun kiireisiin. Clipper on tunnettu merkki teemaailmassa ja heidän toimintansa on läpinäkyvää – tuotteet ovat luomua ja heidän tuotteillaan on myös reilun kaupan sertifikaatti. Ja vielä pisteenä iin päälle, kaikki teet mitä olen clipperiltä tähän mennessä juonut, on ollut erityisen hyvän makuisia. Joten vahva suositus tälle kalenterille 😊 Eikä hintakaan päätä huimaa!

*Clipper luomuteekalenteri 7,95 € Hyvinvoinnin.fi – tämä kalenteri on valitettavasti jo loppuunmyyty

English Tea Shop – Luomu Teejoulukalenteri Arkku

Tämä English tea shopin kalenteri on vain teepaketin kokoinen – ihanan pienoinen siis. Laatikossa näkyykin kauniisti numeroidut teepussit, josta sitten voit joka päivä nostaa yhden teepussin. Koska teejoulukalenterissa on mukana vain teetä, tämä kalenteri ei turhia sitä piilottele rasioihin tai muihin luukkuihin. Hyvin yksinkertainen ja kätevä siis. Paketin kuosi on kuitenkin omaan silmääni raikkaan kaunis. Tosin ei kovin jouluinen, voit siis tehdä tästä myös esim. juhannuskalenterin… 😅 Kalenterissa on 25 luukkua ja kaikki kalenterin teet ovat luomua. Teemaut vievät sinut matkalle joulukuun pimeisiin iltoihin, joissa kynttilät ja jouluvalot luovat tunnelmaa viileän kelin piristykseksi. Mukana on kanelia, mustaherukan lehteä, marjoja, piparminttua, vaniljaa, passionhedelmää, kaakaota ja paljon muita makuja, mm. punajuurta! Varsin mielenkiintoinen kattaus siis. Teelajeina löytyy valkoista, mustaa, vihreää, rooibosta, yrttihaudukkeita…
Summauksena: jos et oikein tiedä minkä teejoulukalenterin valitsisit. Sinulla ei ole kalenterille kovin paljon tilaa. Et kaipaa yllätyksiä ja luukkujen avaamisen jännitystä. Sinulla ei ole oikein lempiteetä, kaikki menee! Teelajikkeella tai sen maulla ei ole suurta merkitystä. Silloin tämä kalenteri on sinulle loistava valinta monipuolisen sisältönsä ansiosta.

*English Tea Shop Luomu Teejoulukalenteri Arkku 8,95 € hyvinvoinnin.fi

English tea shop – Teejoulukalenteri 2023 punainen pyramidi

English Tea Shopin teet ovat laadukkaita teitä, joista tulee paljon makua. Niin paljon, että pystyn käyttämään yhtä ja samaa teepussia aina useamman kerran uudestaan. Tokikaan en olekaan kovin vahvan teen ystävä. Merkin toinen kalenteri on punainen pyramidin muotoinen teejoulukalenteri ja se miellyttää hyvin paljon omaa silmää, kuvituksessa on käytetty lintusia, jouluvaloja, kukkasia ja on mukana tietysti myös teekannu ja -kuppi. Kalenterin takana on jalka, jonka avulla sen voi nostaa pöydälle ihailtavaksi kuin taulun. Tässä kalenterissa on English Tea Shopin tuttuun tapaan 25 luukkua ja näiden päivien aikana pääset maistamaan 13 eri teemakua. Mukana on myös jouluisia makuja, joita tuovat mukanaan kaneli, omena, piparminttu ja inkivääri, joita on useassa kalenterin teepussissa, joista kaikki ovat luomua.
Tämä kalenteri on sinulle, joka pidät English Tea Shopin teemauista ja haluat kokea luukkujen avaamisen jännityksen joulukuun päivinä.

*English Tea Shop – joulukalenteri 2023 Punainen pyramidi 17.50 € (ruohonjuuri)

Shamila – teejoulukalenteri 2023

Tässä teekalenterissa on 24 luukkua, joista jokaisen takaa löydät irtoteetä, jotka on pakattu pieniin pusseihin. Ja jokaisesta tällaisesta pienestä pussukasta saatkin kannullisen (6 dl) teetä! Tämä jos mikä on oikea teenystävän kalenteri.
Shamila-tuotesarjan teekalenterissa on mukana mm. hedelmäteetä, mustaa teetä, yrttiteetä, vihreää teetä, rooibosteetä… Useissa teesekoituksissa on mukana varsin jouluisia makuja mm. kanelia, appelsiinin kuorta, neilikkaa, kardemummaa, omenanpaloja sekä inkivääriä.

Luukut on pakattu siniseen laatikkoon, jonka etupuolella on kaunis talvinen maisema rakennuksesta, jonka pihalla on lumisia puita, jotka on koristeltu jouluvaloin. Mielelläni ottaisin tällaisen koristamaan omaa keittiötäni joulun ajaksi.

Crema 29,90 €

Forsman tea – teejoulukalenterit

Forsmanilla on teejoulukalenteri, johon on saatavilla kolme erilaista kuosia – kanneton kalenteri, lumiukko-kalenteri ja jääkarhu-kalenteri (joka on tällä hetkellä loppuunmyyty). Lisäksi uutuutena valikoimassa on Kettu-teejoulukalenteri, jossa on vain kofeiinittomia yrittiteelaatuja sinne iltanuotion ääreen. Kaikissa kalentereissa on 25 luukkua, eli voit aloittaa jouluodotuksen jo marraskuun puolella! Ihanaa!

Tavallisessa teejoulukalenterissa on 23 pyramiditeepussia ja 2 käsin sidottua teeruusuketta, mukana on mustaa-, vihreää- ja rooibosteetä maustamattomana sekä maustettuna ja kerrotaanpa siellä olevan mukana pelkästään kalenteria varten valmistettuja teemakuja!
Kettukalenterissa on 25 kpl yrttipyramiditeepussia, jotka ovat maustettua rooibosta tai yrttiteetä.

Norqvist – teejoulukalenterit

Pidän kovasti muumiteistä ja Nordqvistillä onkin tarjolla kaksi erilaista muumiteekalenteria.
Muumilaakson teeseikkailu -joulukalenteri on mustavalkoinen kalenteri, jossa on muumilaakson kartta. Kalenterissa onkin mukana seikkailuelementti, jossa Hattivatit ovat kadonneet, kuukauden aikana heitä autetaan löytämään takaisin kotisaarelle. Kalenteri avautuu kuin kirja paljastaen sisältä 24 luukkua, joista löytyy pyramidipussiteitä sekä salaperäisiä viestejä! Kuulostaa jännittävältä!
Mukana on tuttuja muumimakuja mustaa-, valkoista-, rooibos- ja vihreää teetä.

Toinen muumikalenteri on kuvitettu kauniin jouluisella kuvalla, jossa muumiperhe on joulukuusen ympärillä talvisessa maisemassa. Kalenteri on samantyylinen kuin Muumilaakson teeseikkailu -kalenteri, eli se avautuu kuin kirja paljastaen 24 pientä rasiatyylistä luukkua, joista löytyy mustaa, valkoista- ja vihreää teetä sekä rooibosta.

Terkuin Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *