Milloin on oikea aika ottaa jouluvalot pois?

Kevät alkaa olla jo sillai mukavasti pitkällä, että jopa töistä tullessa neljän korvilla on vielä valoisaa. Aamullakin alkaa jo sarastaa, kun koiran kanssa kuuden jälkeen käymme ulkoilemassa. Ja minusta tämä aika alkaakin olla hyvä aika olla polttamatta jouluvaloja. Meidän naapurustossa ulkotunnelmavalot palavat vielä monessakin taloudessa yötäpäivää. Meillä valot on kytketty niin, että ne voidaan laittaa päälle ja sulkea sisältä kaukosäätimellä. Ja heti loppiaisesta lähtien ne ovat olleet päällä hyvin satunnaisesti.

Milloin sinä otat jouluvalot pois? Vai annatko ne olla ja odotella seuraavaa kautta vanhalla paikallaan?

Kevään lähestymisen huomaa myös siitä, että tänään, kun seuraavaan jouluun on tasan 10 kk, nostin talvimukit pois käytöstä ja sain pitkästä aikaa juoda teeni ”onni on osata lukea” -mukistani. Sain sen kerran ollessani Suomalaisessa työharjoittelusssa ja sen on yksi minun lempimukeistani.

Olen aina ollut hyvin perinteinen ihminen ja rakastanut joulun tuttua kaavaa. Mutta nyt tuntuu jopa siltä, että voisin viettää joulun välillä jossain muuallakin kuin Suomessa! Tekeekö se tämä aika sen, kun ei pääse reissaamaan yhtään mihinkään. Krooninen matkakuumeeni ei saa nyt mitään helpotusta – en ole käynyt Kuusamon rajojen ulkopuolella kohta 9 kuukauteen, joten ehkä se alkaa jossain näkyä pikku hiljaa 🙂 Haaveilen muutenkin asuvani talvet Espanjassa, joten miksipä en joku vuosi lähtisi sinne myös Joulun viettoon. Tai pääsisipä käymään edes Viron tai Saksan joulumarkkinoilla. Myös Iso-Britannia ja New York kiinnostavat joulun aikana.

Oletko sinä viettänyt joulun joskus jossain muualla kuin Suomessa? Jos olet, niin missä? Millaista se oli? Onko sinulle jäänyt sieltä jotain jouluisia tapoja, mitä Suomessa ei ole?
Olisi ihana kuulla! 🙂

t. Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *