Helppo ,sokeriton ja jauhoton omenapaistos

Älyttömän helppo ja herkullinen omenapaistos ilman sokeria ja jauhoja! Ja mikä parasta, tätä voi helposti soveltaa aineksilla, mitä omasta kaapista sattuu sillä hetkellä löytymään. Tämä omenapaistos sopii paitsi jälkiruoaksi tai kahvin kanssa – aivan hyvin myös vaikka iltapalaksi. Omenathan ovat yleensä syksyn herkkuja, joten minulle tuli vallan jouluinen tunnelma ripotellessani kanelia vuokaan. Meitä on neljä syöjää ja paistosta jäi hieman, joten ohje on ehkä 5-6 syöjälle.

Sokeriton ja jauhoton omenapaistos

4 (isoa) omenaa pilkottuna
(laitoin mukaan vielä kourallisen jäisiä puolukoita)
noin 1 tl kanelia (oman maun mukaan, itse laitoin ihan reilusti)
n. 100 g voita (taisin laittaa vähemmänkin)
3 dl kaurahiutaleita
makeutukseksi voi laittaa hunajaa, meidän hunajamme oli kiteistä, joten en jaksanut sitä alkaa tähän sulattelemaan
lisäksi voi rouhia haluamiasi pähkinöitä, kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
Laita omenanpalat uunin kestävän vuoan pohjalle.
Lisää kaneli niiden päälle
Sekoita sulatettu voi ja kaurahiutaleet sekä halutessasi rouhittuja pähkinöitä, kookoshiutaleita tai mantelilastuja.
Lisää voi-kaura ym. -seos omenalohkojen päälle.
Paista uunin alatasolla noin puoli tuntia.

Me söimme ihan tältään, mutta hieman oli kuivaa.
Joskus olen laittanut kaveriksi kermavaahtoa, jonka voi myös makeuttaa vaikka hunajalla.
Voihan tätä tarjota ihan maidon kanssa tai perinteisesti vaniljakastikkeen kera.

Tää oli muuten huippuhyvää seuraavana aamuna kaurapuuron päällä!

t. Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *