Joulusiivous joka kuukausi

Luin kerran jostain blogista, että siellä siivotaan joka kuukauden 24 päivä vähän paremmin. Vähän niin kuin joulusiivous joka kuukausi! Olen ottanut tämän myös omaan käyttööni ja joka kuun 24. päivä imuroidaan myös mattojen alta 😉 Maaliskuun kuukausisiivous oli vielä vähän parempi, pyyhin pölyt myös katosta (miten voi olla mahdollista, että sitä jää sinne??), vaihdettiin keväiset verhot, eri matto ja muutettiin vähän järjestystä. Vanha sohvamme on vähän turhan iso pienehköön olohuoneeseemme, joten meillä on kaksi järjestystä, jota tilassa voi pitää.

Siivoushan etenee niin, että ensin raivataan tavarat pois lattioilta, sohvilta ja pöydiltä
Sitten onkin kaaos, kun kaikkea kamaa yrittää tunkea johonkin ja aletaan siirtämään tavaroita niin, että telkkaritasoa siirretään, jotta sen alta päästään imuroimaan ja luutuamaan, sitten siirretään sohvaa, imuroidaan ja luututaan sen alta, sitten siirretään taso sohvan paikalle ja toisin päin. Lopulta päästään imuroimaan ja luutuamaan keskeltä lattiaa.
Loppu hyvin – kaikki hyvin. Kevyet verhot kesäksi ja rytyssä oleva matto lattialle

Nyt on taas mukavan raikasta olla.

Minulla menee niin, että jouluna on ihana hössöttää ja laittaa kaikkea nättiä esille. Melko pian joulun jälkeen – viimeistään loppiaisena – koristeet haluttaa jo laittaa pois ja saada tilaa ympärille. Näin maaliskuussa avaruutta haluaa vielä enemmän ja viimeisetkin kynttiläkipot ja muut saa lähteä odottelemaan syksyn pimeneviä iltoja. Ehkä jos olisi enemmän tilaa, voisivat koristeetkin olla pidempään.

En ole kovin kova sisustamaan, viime aikoina olen sisustanut lasipurkissa olevilla d-vitamiini ja Omega 3 -kapseleilla sekä kananmunilla!

Ne on jotenkin niin nättejä ja nyt jopa ajankohtaisia kun pääsiäinen on ihan nurkan takana.

Onko sinulla kuukausisiivouspäivää 🙂

5 ajatusta aiheesta “Joulusiivous joka kuukausi”

  1. Aika hauska konsepti tuollainen joka kuukausi tehtävä ”joulusiivous”. Täytyykin ottaa kokeiluun, olen nimittäin aika laiska siivoaja. Varsinkin imurointi on sellainen minkä myönnän, että hoidan liian harvoin. Olen myös välillä harkinnut siivouksen ulkoistamista, niin kodin kuin yritykseni toimistosiivouksen.

    1. Täytyy tunnustaa, että minullakaan siivous ei ole tehtävälistallani yleensä kovin korkealla. Mutta nykyään siivoan ainakin sen kerran kuussa kunnolla ja koska meillä on koira, jolta varsinkin tähän aikaan vuodesta lähtee karvaa on imuroitavat kyllä melko usein. Keväaurinko on toinen hyvä kannustaja, vihdoin taas näkee kuinka likaista meillä onkaan 😀
      Siivouksen ulkoistaminen olisi kyllä tosi mahtava juttu! Ehkä joskus vielä niinkin 🙂

  2. Hauska konsepti! Itse tykkään siivoamisesta ja kotimme täällä Lappeenrannassa on aina aikalailla tiptop. Nyt olisi itsekin edessä verhojen ja mattojen vaihto keväisempiin. Lisäksi lupasin mennä auttelemaan siskoa hänen uuden liiketilansa siivouksessa.

  3. Paluuviite: Näin peset tyynyt oikein ja oikeaan aikaan – Joulujuttuja.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *