Tee itse kynttilänjalka lasipullosta

Mies joi tyhjäksi viski-pullon ja minä jatkojalostin siitä kynttilänjalan – yhteispelillä se sujuu!
Pullokynttilänjalkaa varten tarvitset siis jonkinlaisen pullon.

Laita pullo veteen likoamaan, jotta saat etiketin helpoimmin irroitettua
Tämän jälkeen kuivaa pullo huolella ja kaivele jostain kaapin pohjalta vanha spray-maalipullo. Itseltäni löyty mattamusta maali.
Tässä vaiheessa siirry mielellään ulkotiloihin tai suojaa ainakin lattiat ja seinät hyvin ja huolehdi hyvästä ilmanvaihdosta.
Ja sitten ei muuta kuin suihkuttelemaan. Tarpeeksi kaukaa (noin 20 cm) päästä suihkutellen, ei lasin pintaan jää niin kovin valumajälkiä. Minä valitsin tietenkin kaikista tuulisimman illan tälle puuhalle ja maali tietenkin lenteli tuulen mukana vähän sinne sun tänne ja suoja-lehtikin lensi tuulessa märkään maaliin. No, lopulta kaikki kuitenkin hyvin ja pullo oli kauttaaltaan musta.
Annoin pullon kuivua ensin pihalla pari tuntia ja sitten vielä yön yli sisällä, koska maalin tuoksu oli vielä illalla niin vahva.

Pullo sai seurakseen meidän pääsiäisoksat. Tytär sai mummolareissulla kauniita oksia paljoilla pajunkissoilla, mutta se oksa jäi vahingossa kuitenkin mummolaan. Eihän se auttanut kuin tällä äidillä lähteä kierelemään pitkin maita ja mantuja etsien lapselle uusia oksia, mutta köyhä oli saalis. Vain pari oksaa, joissa parit kissat… Mutta pullosta tuli mielestäni aika nätti ja nyt vähän harmittaa, kun alkuvuodesta säilyttelin Espanjan-tuliaisena itselleni tuomaa tyhjää oliiviöljypulloa. Lopulta kuitenkin vein sen lasinkeräykseen, kun ajattelin ettein kuitenkaan saa aikaiseksi maalaushommia. Onneksi vielä yksi pienempi pullo on jäljellä, jos sen vielä maalaisi tälle kaveriksi kunhan tyhjenee.

Joskus sitä tulee kysyttyä hassuja kysymyksiä ja nytkin varmistin mieheltä, että koska maalissa on varoitusmerkintä herkästi syttyvästä materiaalista – voiko tämä pullo nyt syttyä palamaan jos siihen tippuu kynttilästä kipinä tai kuumaa steariinia. Ei kuulemma, hän oikein näytti polttaen maalatun pullon pintaa, että ei syty Paloturvallisuus ennen kaikkea!

Pinta voi olla herkkä naarmuuntumiselle, joten kannattaa säilyttää sitä niin, että ei kovasti kolise muita tavaroita vasten.

Mukavaa kevättä kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *