Viilin valmistus

Milloin olet syönyt viimeksi viiliä? Minusta tuntuu, että se alkaa olla jo katoavaa kansanperinnettä – liekkö se on liian ”vanhanaikaista”, perushyvää ravintoa ilman lisättyä sokeria ja muuta turhaa 🙂 Viiliä on myös superhelppoa tehdä itse.

Viili

Maitoa
Valmista viiliä vaikka kaupasta

Laita annoskulhoihin teelusikallinen viiliä ja sen päälle noin 2 dl maitoa – voit sekoittaa varoivaisesti.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 1,5 vuorokautta liinan alla koskematta viiliin.
Siirrä sen jälkeen jääkaappiin.
Valmista!
Syö noin viikon kuluessa.

Viiliin tuli melko paksu kuori, josta tytär ei niin välittänyt, mutta minua ei haitannut.

Käytin punaista maitoa ja viiliä, jotta siitä tulisi hieman paksumpaa ja ”kermaisempaa”, mutta viilihän on melko venyvää.
Lusikallinen viiliä pohjalle
Ja maitoa päälle
Anna tekeytyä huoneenlämmössä liinan alla. Minulla oli noin 38 tuntia pöydällä jonka jälkeen siirsin kylmään.
Nautiskelin oman viilini hillojen, auringonkukan- ja chiansiementen kera.

Meinaatko testata? 😉

-Tiina-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.