Jokin aika sitten kehuskelin alkavani syömään terveellisemmin ja, että julkaisen testailujani sokerittomien tai raakakaakao-ohjeiden parissa. Ja nyt se päivä on koittanut! Aloitin hyvin helpolla ohjeella, joka löytyy kirjasta Raakasuklaata & superruokaa (Matleena Lahti, Readme2014)
Chili-kookossuklaat
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
0,5 dl kookospalmusokeria
1 dl raakakaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita
0,25 tl chilihiutaleita
Ensin sulatetaan kookosöljy vesihauteessa ja siihen lisätään kookossokeri. Sokeria painellaan kulhon pohjaa vasten kaikessa rauhassa, jotta se liukenisi mahdollisimman hyvin. (painelin varmaan vartin, mutta en huomannut mitään edistystä asiassa, joten jatkoin seuraavaan vaiheeseen). Mukaan sekoitetaan loput ainekset, valutetaan seos muotteihin ja annetaan jähmettyä jääkaapissa.
Nämä on sellaisia, jotka sulavat melko nopeasti sormiin, kun ovat huoneenlämmössä, joten säilytys ehdottomasti viileässä. Yllättävän makeitä olivat, no tulihan tähän puoli desiä sokeria… Erikoisia, hauskasti suuhun hajoavia ja hyviä 😊
-Tiina-