Nyt on oikea aika tehdä itse lakkalikööri jouluksi

Toinen vuosi putkeen, kun hilloja tulee reilusti! Voiko tämä totta ollakkaan. Tänä vuonna ajattelin testata tehdä ihan itse lakkalikööriä. Ohjeen löysin täältä ja se kuuluu näin:

Lakkalikööri

900 g hilloja
n 50 g sokeria
5 dl 80 % vodkaa
7-7,5 dl 39 % vodkaa (itse laitoin vain noin 1,2 litraa 40 % vodkaa, en ollenkaan vahvempaa)
Sokeriliemi:
2,5-4,5 dl vettä
5 dl sokeria

Survo hillat sokerin kanssa. Kaada seos tiiviiseen, kannelliseen lasitölkkiin ja kaada päälle vodka. Sulje tölkki hyvin ja anna tekeytyä huoneen lämmössä 2-4 kuukautta. Sen jälkeen siivilöi marjamuhju pois ja valuta uutos sen jälkeen suodatinpussien läpi.
Kiehauta haluamasi vahvuinen sokeriliemi ja anna jäähtyä.
Kaada sokeriliemi uutoksen joukkoon välillä sekoitellen ja maistellen. Jos likööri jää liian voimakkaan makuiseksi, voit lisätä joukkoon kiehautettua ja jäähdytettyä vettä, jos taas kaipaat lisää makeutta lisää makusi mukaan sokerilientä.
Pullota.
Vaaleissa likööreissä kannattaa suosia tummia pulloja tai vaihtoehtoisesti säilyttää niitä valolta suojattuna. UV-säteily vaikuttaa aikaa myöten liköörin makuun ja väriin.

Minulla on isäni tekemä puusurvin eli täällä päin sanottuna tööti, sillä on mahtava survoa kaikki marjat.
247 ei suinkaan tarkoita, että tätä pitäisi sitten nautiskella joka päivä, vaan ihan vain teko päivää… 😀

Nyt sitten vain odotellaan. Muissa ohjeissa oli, että sokerikin laitettiin heti marjojen ja viinan kanssa, mutta minä nyt valitsin tämän ohjeen, missä sokeriliemi lisätään vasta lopuksi – katsotaan mitä tulee. Jos sokerin laittoi heti aluksi mukaan, piti seosta välillä sekoitella, tässä ohjeessa sellaisesta ei mainittu, niin voin huoletta unohtaa sen tuonne kaappiin…

Oletko sinä valmistanut koskaan likööriä? Itse en ole edes kova liköörien tai muidenkaan alkoholien ystävä, mutta haluaisin antaa tätä ehdottomasti lahjaksi ja tästähän riittää useammallekin, jos ei kovin isoja pulloja anna.

-Tiina-

2 ajatusta aiheesta “Nyt on oikea aika tehdä itse lakkalikööri jouluksi”

  1. Mulla on pihlajanmarjat tekeytymässä! Saas nähdä onnistuuko. Puolukoista oon tehnyt muutamia kertoja ja niistä tulee kyllä tosi hyvää likööriä.

    1. Minä sain myös lopulta pihlajanmarjat tekeytymään. Hieman oli jo marjojen laatu kärsinyt, mutta toivotaan parasta.
      Saapa nähdä tosiaan miten näiden kanssa käy 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *