Tällä kertaa halutti tavallisen omenapiirakan sijaan kermaviilipiirakkaa ja sehän oli helppo pyöräyttää.
Omena-kermaviilipiirakka
Taikina:
100 g huoneenlämpöistä voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
2 – 4 omenaa (kotimaista)
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Voitele uunivuoka (halkaisija noin 2o cm).
Sekoita voi ja kuivat aineet murutaikinaksi käsin puristelemalla.
Lisää kananmuna ja sekoita se hyvin mukaan.
Painele taikina vuoan pohjalle, jos taikina meinaa jäädä sormiin kiinni ripottele sen päälle vielä jauhoja helpottamaan painelemista.
Pilko omenat ohuiksi siivuiksi (n 1-3 mm) ja lado taikinan pohja täyteen omenaviipaleita.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään vaikka lusikalla – ei tarvitse vatkata.
Lisää täyte omenoiden päälle vuokaan.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 min.