Joulufiilistä arkeen äänikirjojen avulla

Teksti sisältää affiliatelinkin, linkki merkitty *-merkillä

Olen tosi kova lukemaan kirjoja. Opin lapsena lukemaan ennen kouluun menoa ja lukeminen on ollut rakas harrastus koko elämäni ajan. Lasten ollessa pieniä, aikaa oli rajallisesti ja lukeminen jäi vähän vähemmälle, mutta nyt luenkin taas kahta kauheammin. Yöpöydällä on koko ajan iso pino kirjastosta lainattuja kirjoja. Viime aikoina olen hypännyt elämäntapaoppaiden maailmaan. Eilen kuitenkin tuntui siltä, että haluaisin lukea jotain kevyttä, mielellään jotain jouluista. Oli kuitenkin paljon puuhaa, perjantaisiivous, kuntosalillekkin oli mahdollisuus lähteä.. Ei nyt oikein ehtisi lukea.

Sitten muistin! Äänikirjat! Olen ladannut itselleni BookBeatin puhelimeeni jokin aika sitten, joten ei muuta kuin sinne selailemaan. Kun hakusanaksi laittoi ”joulu”, löytyi 112 osumaa. Osa oli lastenkirjoja, osa e-kirjoja, mutta paljon myös äänikirjoja. Valitsin Regina Raskin kirjan Jouluihminen. Olen lukenut sen joskus kirjana, mutta en muistanut ollenkaan miten se menee. Kirjassa oli niin pajlon tuttuja juttuja jouluihmisen arjesta: miten salaa muun perheen poissaollessa hipsii joulukaapille ja lueskelee vähän joululehtiä ja -kirjoja mihin vuodenaikaan vain, miten kesähelteillä miettii jouluruokia ja sitä että uutta joulua aletaan odottamaan jo 27.12 😁

Olin jostain syystä aluksi hieman epäileväinen äänikirjojen suhteen, mutta nyt kävelylenkit saavat huomaamattaan lisää pituutta, kuntosalilla jaksoi paremmin, eikä häiriintynyt muista ihmisistä ja ruoanlaitto – siivouksesta puhumattakaan menee vallan siivillä.

Jos et ole aiemmin kuunnellut BookBeatin äänikirjoja, on sinulla uutena asiakkaana mahdollisuus kuunnella kirjoja rajoituksetta kuukauden ajan ilmaiseksi klikkaamalla tätä linkkiä*. Klikattuasi linkkiä pääset BookBeatin etusivulle, josta klikkaamalla kohtaa ”Kokeile maksutta 1 kk” pääset tekemään tunnukset palveluun. Tilaus jatkuu automaattisesti, joten jos et halua maksullista versiota käyttöösi, muista peruuttaa tilaus ennen ilmaisjakson päättymistä. Itse voisin jatkaa tilausta tuollaisella 9,99 €/kk setillä, jolla saan kuunnella 20 tuntia kirjoja kuukausittain. Se on minulle sopiva määrä, kun haluan lukea myös oikeita kirjoja, ne ovat kuitenkin minulle lempparimuoto lukemiselle.

Tänään tein omenapiirakkaa ja kuuntelin samalla Jouluihminen-kirjaa, hieman nopeutetulla tahdilla niinkuin yleensäkin ruukaan tehdä. Piirakan ollessa valmis katoin itselleni pöydän ulos ja istahdin rauhassa kahville. Siinä vaiheessa kuulokkeet lähtivät korvista ja uppouduin täysillä piirakkanautintoon 🙂

Luetko sinä mieluummin kirjat kirjana vai kuunteletko?

-Tiina-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *