Helppo ja nopea puolukkapiirakan ohje

Sarjassamme helppoja ohjeita, joissa ei tarvita sähkövatkainta ja aineksiakaan ei ole kuin muutama – ja niiden muutamienkaan kanssa ei tarvitse olla niin nöpönuuka. Tällä kertaa tein ohjeen puolikkaana ja edes taikinan levitysvaiheessa vuokaan ei tarvinut sotkea edes sormia, täydellistä siis 🙂 Pakkasestamme ei löydy tähän aikaan vuodesta enää kuin hilloja (viime vuosi oli mahtava hillavuosi) ja puolukoita, joten puolukkapiirakka sopi täydellisesti tähän iltaan. Tässä siis ohje kokonaisena, joka on mitoitettu koko pellilliselle. Ohjeessa puhutaan lasillisista (ihanat vanhat ohjeet ja mittayksikötkään eivät ole tosiaan niin tarkkoja, olen saanut tämän joskus äidiltäni jolla tämä on tainnut kulkea jo muutaman vuosikymmenen mukana), itselläni oli tällä kertaa käytössä Pentikin Linda-lasi, joka vetää 2,5 dl.

Pellillinen puolukkapiirakkaa

4 lasillista vehnäjauhoja
2 lasillista sokeria
1 tl ruokasoodaa
250 g voita (laitoin vähän vähemmän)

Sekoita ainekset keskenään ja ota sitä vajaa lasillinen erilleen. (tämä on muruseos jota laitetaan lopuksi taikinan päälle.)

Sekoita taikinaan vielä:
1 lasillinen piimää
1 kananmuna
Levitä taikina pellille.

Lisää päälle:
noin 5-6 dl puolukoita sokeroituna oman maun mukaan
ja se alkuperäisestä taikinasta erilleen otettu muruseos.
Paista 250 asteessa noin 15 min.

Hieman tuli itselläni otettua liikaa muruseosta sivuun, joten osa vähän kärvähti pinnalla, mutta hyvää tämä oli silti!

-TIina-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.