Ah, juustokakun keksijän voisi palkita jollain hienolla palkinnolla. Ai miksikö? No juurikin siksi, koska juustokakussa yhdistyvät kaikki helpon leivonnan ainekset. Helppouden lisäksi juustokakut ovat nopeita, helposti muokattavia ja älyttömän hyviä. Tämä pikainen valkosuklaakakku sopii kahvipöytään pienelle seurueelle. Kakusta saa noin 8 palaa. Huomioiden sen, että kakku on todella makeaa, eikä sitä kovin isoa palaa voi syödä kerrallaan.
Liivatteeton juustokakku
Pohja:
noin 130 g pipareita
50 g sulatettua voita
Täyte:
2 dl kermaa
2 dl vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
noin 2 piparia muruina
Murskaa pipari muruiksi. Tämä onnistuu helposti niin, että laitat piparit pussiin ja sen jälkeen hakkaat ne lihanuijalla, vasaralla tai kaulimella murskaksi.
Sulata voi.
Pingota noin 19 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Halutessasi, voit laittaa myös vuoan reunoille leivinpaperia.
Kippaa piparimurska vuokaan ja sekoita siihen voi.
Painele pipari-voi-seos vuoan pohjalle tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Vaahdota kerma (vispi tai kuohu).
Vaniljatuorejuusto on monesti melkoisen paksua, joten sekoittele sitä ensin purkissaan ja kun se on hieman ”joustavampaa” lisää kerman sekaan.
Sekoita kerma ja vaniljatuorejuusto varovaisesti tasaiseksi massaksi.
LIsää valkosuklaa kerma-vaniljatuorejuustoon joko rouheena tai sulatettuna.
Murskaa pari piparia ja lisää se täytteeseen.
Kaada täyte pohjan päälle, anna kakku levähtää hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.
Jos haluat kakusta tiiviimpää, voit lisätä täytteeseen lopuksi 3 liivatelehteä, jotka olet ensin liottanut noin 5 minuuttia kylmässä vedessä ja sen jälkeen sulattanut pieneen määrään kuumaa nestettä (esim. vettä). Liivateneste lisätään täytteeseen lopuksi taikinaa koko ajan sekoittaen.