Tee itse kynäteline

Sarjassamme helpot askarteluideat on tällä kertaa vuorossa kynäteline. Meillä on paljon kyniä, siis tooosi paaaljon. Rakastan kyniä ja saman rakkauden olen tainnut siirtää perintönä myös lapsilleni. Kynäpenaaleita löytyy useampia, mutta nyt kun myös nuorempi on aloittanut ihan oikean koulutaipaleen, täytyy myös koulupöydällä olla tietysti myös asianmukainen kynäteline. Näitä kynätelineitä on ihana askarrella myös lahjaksi muille kynäintoilijoille ja taiteilijoille. Ihana lahjaidea onkin ostaa jokin kynäsetti ja tehdä sille sopiva kynäteline ja paketoida se kauniisti vaikka sellofaaniin.

Kesällä on mukava keräillä talteen kaikkia luonnon materiaaleja ja niistä saakin askarreltua vaikka mitä ihanaa ja luonnonmukaista ja tähänkin kynäpurkkiin on käytetty kuivaneita kaisloja. Voit käyttää siihen myös kuivia oksia tai mitä ikinä oma mielikuvituksesi keksiikään. Tälläkin hetkellä luonnon materiaalit ovat in ja sisustuksessakin luonnolliset sävyt ovat nyt pinnalla. Viimeistään syksyllä kannattaakin tehdä retki metsään ja suunnata katseet maahan, josta löytyy todellisia aarteita. Ota siis kassi ja tekaisehan saman tien myös eväät mukaan ja vietä muutama tunti luonnossa keräten kassi täyteen luonnon antimia. Jos askartelukärpänen ei ihan heti puraise, kiität itseäsi myöhemmin, kun lumi on jo maassa, mutta sinulla on materiaalit valmiina odottamassa.

Mitä metsästä voi kerätä?

Jokaisen oikeuksilla voit kerätä maahan tippuneita oksia, neulasia, tuohta, käpyjä, kaarnaa jne ilman maanomistajan lupaa. Puista (olipa ne sitten eläviä tai pystyyn kuolleita) et saa ottaa mitään, esim. tuohta, kaarnaa tai oksia. Myöskään sammalta tai jäkälää ei saa ottaa ilman maanomistajan lupaa. Muutenkin on aina pidettävä huoli, että et ota ikinä liikaa esimerkiksi sammalta yhdestä paikkaa, jotta luonto ei siitä kovasti kärsi.

Itse tehty kynäpurkki

Tarvitset:

Luonnon antimia, esimerkiksi kuivaneita kaisloja tai oksia.
Tyhjä pesty säilykepurkki, tämän purkin pohjana oli iso hedelmäcoctail-purkki
Juuttinarua (ei välttämätön)
Kuumaliimapyssyn ja liimaa, sekä alustan, jonka päällä voit huoletta käyttää kuumaliimaa

Teko-ohje:

Tarkista ensin, että säilyketölkin reunat eivät ole liian terävät. Nykyisissä tölkeissä on yleensä avausmekanismi, jonka avulla tölkkien reunat eivät ole niin terävät kuin niissä, jotka avataan purkinavaajalla. Tähän suosittelenkin käyttämään sellaista tölkkiä, jossa on tämä kannen avausmekanismi käytössä. Jos reuna tuntuu siitä huolimatta terävältä, hio sitä hiomapaperilla sileämmäksi.

Suojaa työskentelyalue esimerkiksi sanomalehdellä tai pahvilla.

Ota nippu kaisloja / oksia ja katkaise ne säilyketölkin mittaisiksi.

Laita liimaa purkin pinnalle ja purista kaislat / oksat pintaan kiinni vieri viereen. Voit liimata kerrallaan noin 2- 4 kaislaa. Täytä koko purkin pinta.

Laita pieni viiva liimaa purkin alaosaan (n 2 cm alareunasta ylöspäin) ja kiinnitä juuttinarun pää liimaan. Kieritä narua kolme kierrosta purkin ympäri ja huolehdi, että liimaa on riittävästi myös juuttinarun loppupään kiinnittymiseen.
Tee sama yläreunasta n. 2cm alaspäin.

Valmis!

Tyttäremme toimi meidän kuumaliimamestarina alkuun, mutta sitten metallipurkki alkoi liiman ansiosta kuumua ja sen jälkeen minä jatkoin liimaamisen loppuun. Purkista tuli melkoisen kiva ja se sai heti sisälleen ison kynäsaaliin.

Askartelun iloa toivottelee sinulle TIina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *