Joulun suklaahippukeksit

Varsinkin amerikassa joulupukille jätetään maitolasi ja keksi, jotta hän jaksaisi taivaltaa koko valtavan maapallon ympäri jakaen lahjoja. Esimerkiksi jouluelokuvissa ei juurikaan näy pipareita vaan isoja ja muhkeita keksejä. Nämä amerikkalaistyyliset keksit ovatkin mukavaa vaihtelua tavallisiin pipareihin ja päätin minäkin tällä kertaa sellaisia valmistaa. Jouluisalla maulla tietenkin! Käytin näissä ihan kaupan valmista piparimaustetta, josta keksi sai makuunsa joulun mukaan.

Pehmeää keksitaikinaa on ihanaa pyöritellä pieniksi palloiksi, jotka sitten ennen uuniin laittoa painetaan littanoiksi. Nämä keksit eivät juurikaan leviä, joten kovin suurta väliä kahden keksin väliin ei tarvitse jättää.

Joulun suklaahippukeksit

n. 20 kpl
250 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl piparkakkumaustetta
100 g tumma-/maitosuklaahippuja (kaupan valmiita tai leikkaa suklaalevystä)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää kananmunat yksitellen aina välissä taikinaa vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen sitä välillä esimerkiksi nuolijalla.
Lisää suklaahiput ja sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta paloja, joista pyörittelet palloja leivinpaperin päälle – näitä tulee taikinasta noin 20 kpl.
Paina pallot noin 1 cm paksuisiksi kiekoiksi ja paista 175 asteessa 12 min – Keksien pinta saa jäädä vaaleaksi!

Keksejä ei siis kannata paistaa liikaa, nämä ovat hieman murenevia ja mitä enemmän näitä paistat, sitä murenevaisempia niistä tulee.

Löysin kaupan alekorista suklaahippuja ja upotin ne tähän taikinaan. Ne olivat tummaa suklaata ja sopivat kekseihin oikein hyvin. Makeamman ystävät voivat laittaa maitosuklaata tai molempia. Suklaan määrää voi myös omien mieltymystensä mukaan lisätä.

Koska taikinassa on runsaasti voita, ei näitä keksejä voi syödä kahta enempää. Jopa meidän lapset olivat sitä mieltä, että täyttäviä olivat! Ne ovat silti oikein mukavaa vaihtelua kahvipöytään ja sopivat piparimausteen ansiosta erityisesti joulunalusaikaan. Tai toki jouluihmisellä myös juhannus- tai vaikka pääsiäispöytään.

Meillä sattui olemaan kakunteosta jäänyttä kermavaahtoa jäljellä. Lisäsimmekin herkullisuusastetta ja teimme pieniä kakkusia, joissa keksin päällä oli kermavaahtoa sekä tietenkin erilaisia stösseleitä ja nomparelleja. Näistä ei jostain syystä ehtinyt kukaan ottaa kuvaa 😊 Mutta ne olivat oikein maittavia maidon ja kahvin kera. Jos haluat herkutella kekseistä kermavaahdon kera, muista antaa keksien ensin hieman jäähtyä, jotta kerma ei valu keksiltä lautaselle. Ilman kermaa keksit voi syödä melko lämpiminäkin.

Kun lapset olivat hoitoikäisiä, leivoimme joskus jouluna heille kahvihuoneeseen keksiä – myös nämä sopisivat siihenkin tarkoitukseen hienosti.

Mukavia keksinpyörittelyhetkiä!

Herkullisin terveisin Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *