Punaisessa mukissa vaahtokarkkeja ja karkkikeppi sekä jouluisia koristeita.

Suklaajoulukalenterit 2024

Joulun 2024 suklaajoulukalentereita joudutaan odottelemaan vielä jonkin aikaa. Odotellessa voidaan palata vuoden 2023 suosikeiden pariin.

Joulu lähestyy ja ilmassa on jo huumaavaa joulunodotuksen tunnelmaa. Yksi perinne, joka on sulattanut suklaan ystävien sydämet jo vuosikausia ympäri maailmaa, on suklaajoulukalenteri. Tämä herkullinen perinne ei vain tarjoa päivittäisiä makeita yllätyksiä, vaan se myös luo maagisen ja jännittävän laskurin aina jouluaattoon asti. Joka aamu tuhannet ihmiset avaavat innolla päivän luukun, paljastaen sen takaa piilotetun suklaaherkun. On vaikea olla hymyilemättä, kun tietää, että päivä alkaa makealla yllätyksellä.

Hyppää suoraan omaan suosikki-suklaakalenteriisi:

Lindt Excellence
Lindt Lindor
Lindt Chocolate Factory
Lindt Teddy House
After Eight Tower
After Eight
KitKat
Malmö Chokladfabrik
Tony´s Chocolonely
Smarties

Suklaajoulukalenterien suosio ei ole vain sattumaa. Ne ovat kuin pieniä taideteoksia, joissa yhdistyvät herkullisuus ja visuaalinen ilo. Jokainen kalenteri on huolellisesti suunniteltu ja valmistettu tuoden mukanaan oman uniikin tunnelmansa. Valikoima on laaja aina perinteisistä jouluisista kuvioista modernimpiin ja hauskempiin vaihtoehtoihin. Mutta suklaajoulukalenterit ovat paljon enemmän kuin pelkkä makea herkku jokaiselle päivälle. Ne tuovat mukanaan odotuksen tunteen, joka on kuin pieni päivittäinen lahja joulunajan kiireiden keskellä. Ne muistuttavat meitä pysähtymään hetkeksi arjen keskellä ja nauttimaan hetkestä, olipa se sitten aamiaispöydässä tai työpöydän ääressä.

Suklaajoulukalentereita löytyy jokaiseen makuun, olipa mieltymyksesi perinteinen maitosuklaa, tumma suklaa, valkosuklaa tai jopa eksoottisemmat maut kuten merisuola tai karpalo. Kun siis joulukuiset päivät alkavat lyhentyä ja joulunodotus täyttää ilman tuoksullaan, suklaajoulukalenteri on kuin pieni ilon ja herkuttelun lähde arjen keskellä. Se on perinne, joka yhdistää suklaan ystävät ja tuo mukanaan odotuksen tunteen, joka tekee joulunodotuksesta entistäkin maagisempaa.

Lindt Excellence Joulukalenteri

Sen jälkeen, kun opin syömään tummaa suklaata, on Lindt ollut yksi varma valinta ja merkki onkin minulla tullut tutuksi pelkästään laadukkaasta tummasta suklaasta. Tässä joulukalenterissa on kuitenkin mukana myös maitosuklaata ja uskon, että se on aivan yhtä laadukasta kuin tummakin suklaa. Kalenterissa on tuttuun suomalaiseen tapaan 24 luukkua, joten saat jokaiselle päivälle palan herkullista suklaata esimerkiksi kahvin kanverina nautittavaksi. Itse ainakin rakastan kuuman kahvin ja suklaan yhdistelmää, jossa suklaa sulaa suuhun. Nam! Kalenterin paino on 148 g, mikä itsessään kertoo sen, että luukuista löytyy tuttuja ohuita suklaapaloja. Kalenterin väritys on suklaisen ruskea, mutta kyllä sieltä joulukuusi löytyy pihamaalta, joka tuo hieman joulufiilistä mukanaan.
*Lindt Excellence – suklaajoulukalenteri 24,95 €

Lindt Lindor Joulukalenteri

Toinen Lindtin kalenteri on täytesuklaakalenteri, jossa on siis mukana herkullisia, eri muotoisia ja makuisia käärekonvehteja. Sokerihiiret (kuten esimerkiksi minä itse) valitsevat siis mieluummin tämän kalenterin! Jokaiselle joulukuun päivälle, aina aattoon asti ihana täyteläisen kermainen suklaakonvehti. Tämä ei vaadi edes kahvia kaverikseen, pelkästään pienen rauhallisen hetken, jolloin voit päästää suklaisen maun sulamaan suuhusi. Ja mikä parasta, kalenterin painokin on 268 g, mikä tarkoittaa sitä, että yhdessä luukussa on enemmän suklaata tarjolla kuin edellä mainitussa Lindtin kalenterissa! Tämän kalenterin väritys on jouluisan punainen.
*Lindt Lindor -suklaajoulukalenteri 28,95 €

Lindt Chocolate Factory Joulukalenteri

Seuraava Sveitsiläisen suklaatehtaan Lindtin joulukalenteri onkin hieman isompi kuin edeltävät. Tässä kalenterissa on panostettu kuvitukseen ja kalenterin voikin avata keskeltä sivuille ja pääset sisälle suklaatehtaaseen. Ikkunoista näet kuinka suklaamestarit valmistautuvat jouluun. Ylellistä herkullista suklaata ja maistuvia konvehteja sisältävä kalenteri painaa yli 300 g, joten mukana on taatusti tarpeeksi herkkua koko joulukuulle! Ilomielin ottaisin tällaisen itselleni laskemaan päiviä kohti aattoa.
*Lindt Chocolate Factory Joulukalenteri 47,95 €

Lindt Teddy House Joulukalenteri

Lapsille tai erityisesti maito- ja valkosuklaan ystäville on Lindtiltä saatavilla vielä nalletalo-suklaakalenteri, jonka kuvituksessa on kaunis talo. Talon ikkunoista näet nalleja joulun vietossa. Kuvitus on todella suloinen! Kalenterissa on taatusti laadukasta suklaata eri täytteillä ja eri muodoilla ja suklaa on tosiaan maito- tai valkosuklaata. 24 luukkua riittävät jouluaattoon asti. Kalenteri painaa 170 g, joten suklaapalat eivät ole älyttömän isoja – erityisen sopivia siis lapsille.
*Lindt Teddy House Joulukalenteri 18,95 €

After Eight Tower Joulukalenteri

After Eight on hieman mielipiteitä jakava minttuisen suklainen herkku. Mutta sillekin on ehdottomasti oma fanijoukkonsa ja onkin hienoa, että myös After Eightistä on nykyään saatavilla myös joulukalenteri! Meidän perheessä perinteisestä mintun ja tumman suklaan yhdistelmästä pidetään kovasti ja tässä kalenterissa on mukana eri muotoisia makeisia, jos perinteinen neliön muoto alkaa kyllästyttää… Joulukanterin on super-kaunis! Ja big benin muotoinen kalenteri vie myös mukavan vähän pöytätilaa, mikä on pienessä talossa varsin hyödyllinen ominaisuus. Kalenteri painaa 185 g
*After Eight Tower Joulukalenteri 31,90 €

After Eight -suklaajoulukalenteri

Toinen After Eightin kalenteri on perinteisemmän muotoinen laatikkomainen kalenteri. Brändivärille uskollisena kalenteri on ihanan tumman vihreä ja siinä on kuumailmapallolla matkaavan joulupukin kuva – ovatkohan porot päässeet tänä vuonna vapaalle? Kalenteri sisältää tuttuja minttu-suklaamakeisia eri muotoisissa kääreissä, hieman isompia ja hieman pienempiä. Oikein loistava valinta After Eightin ystäville ja edellistä kalenteria noin puolet edullisempi, joten jos tornimainen kalenteri ei ole välttämättömyys, suosittelen tätä! Kalenterin nettopaino 199 g.
*After Eight -joulukalenteri 16,95 €

KitKat Joulukalenteri

KitKat on suklaa, jota ei tule jostain syystä monesti ostettua, mutta sitten kun sellaisen ostaa, se on aina tosi hyvää! Tässä kalenterissa KitKat ei ole perintisessä muodossaan, vaan siinä on erilaisia KItKat-suklaahahmoja. Talviset hahmot ilostuttavat varmasti myös perheen lapsia, joten tämä on hyvä kalenterivaihtoehto myös pienimmille. Kalenterissa on muidenkin suklaakalentereiden tapaan 24 luukkua = 24 kääresuklaata ja kuosi on kivan jouluinen – onkohan siinä kuva joulupukin tuvasta, koska näkyvillä on punainen seinä ja ovi, josta kurkistaa suklainen pukki. Kuvituskin sopii siis hyvin lapsiperheeseen. Painoa kalenterilla on 208 g.
*KitKat-joulukalenteri 15,95 €

Malmö Chokladfabrik – suklaakalenteri

Tämä kalenteri onkin iloinen yllätys perinteisempien suklaajoulukalentereiden rinnalla. Yritys oli minulle ennestään tuntematon, mutta Malmö Chokladfabrik valmistaa siis luomusuklaata nimensä mukaisesti Malmössa. Kalenteriin on päässyt mukaan maito- ja valkosuklaamakeisia, joista osa on uutuuksia. Paitsi minulle siis kaikki ovat uutuuksia, kun en ole ennen heidän suklaisiinsa törmännyt. 13 eri makua, eli joitain makuja on vain yksi, useimipia ehtii tulla kaksi joulukuun aikana. Erittäin hyvä vaihtoehto, jos haluat luomusuklaata ja paljon erilaisia suklaita. Ja samalla pääset maistamaan laajan kattauksen tämän yrityksen makuja! Jos jotain miinustan niin kalenterin ulkoasu voisi olla jouluisempikin… Kalenteri painaa 175 g.
*Malmo Chokladfabrik -suklaakalenteri 31,95 €

Tony’s Chocolonely – joulukalenteri

Suklaajoulukalenteri, jossa sisällä Tony´s -merkkistä Reilun kaupan suklaata + pienenä lisänä kalenterin sisäsivulla on jokaiselle päivälle pieni teksti. Se voi olla esimerkiksi tekemistä (vaikkapa, että vie töihin suklaata) tai sitten siinä voi olla QR-koodi, jonka kautta pääset oppimaan lisää heidän suklaanvalmistuksesta tai muita tietoiskuja. Tässä kalenterissa on mukavasti erilaisia makuja mm. merisuola, manteli, hasselpähkinä ja suolattu karamelli ja mukana on myös valkosuklaata. Reilun kaupan merkkiä kantavien tuotteiden visiona on, että kaikki maailman suklaista pitäisi tuottaa ilman lapsityövoimaa ja orjuutta <3 Yritykselle tyypilliseen tapaan, kalenterissa lukee isolle Tony´s ja värit ovat vahvoja. Punainen väri on oikein jouluinen ja toki kuusi ja reki lisäävät jouluista fiilistä. Kalenterin nettopaino 225 g.
*Tony´s chocolonely -joulukalenteri 18,95 €

Smarties Joulukalenteri

Iki-ihanat Smartiesin pienet suklaarakeet ovat valloittaneet kalenterin. Erityisesti lapsille suunnattu kalenteri on täynnä näitä herkullisia suklaarakeita! 24 luukun takaa löytyy joko pieniä pahvilaatikoita tai suklaisia minifiguureita, jotka on molemmat täytetty värikkäillä Smartieseilla. Periaatteessa yhden luukun takaa löytyy siis monta suklaata, vaikka ne melko pieniä kooltaan ovatkin. Kuosi on talvinen, jossa taivas on täynnä väriä suklaarakeiden muodossa. Lisäksi kuvassa on iloisia hahmoja ja tietysti myös itse joulupukki talon katolla. Smartiesit ovat perushyvä valinta ja suklaa varmasti monelle tuttua – niin pitkään se on ollut markkinoilla. Kalenterin paino 335 g.

*Smarties-joulukalenteri 13,95 €

Löysitkö sinä oman suklaajoulukalenterisi?

Herkullista joulunodotusta!
Toivottaa Tiina

Jos ostat jotain tekstissä olevien linkkien kautta, saan minä siitä pienen provision, mutta sinä et maksa mitään ylimääräistä. Nämä linkit erotat niiden sinisestä väristä, *merkistä. Kiitos kun tuet joulujuttuja-sivustoa tällä tavoin <3

1 ajatus aiheesta “Suklaajoulukalenterit 2024”

  1. Paluuviite: Joulukalenterit 2024 – Joulujuttuja.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *