Joulu on jo lähellä!

Vuoden paras aika on käsillä. Kalenteriluukkuja on saanut avata jo muutaman ja joulu on jo kutkuttavan lähellä. Ensimmäistä kertaa koskaan, meillä on ollut joulukuusi jo heti joulukuun alusta koristeltuna. Lapset niin kovasti halusivat sen jo pystyttää, niin mitäpä siinä on vastaan pullikoimista. Kuusi koristaa lastenhuonetta, josta se näkyy myös olohuoneeseen. Näin se ei vie meidän pienessä talossamme liikaa tilaa keskeisiltä paikoilta. Haaveilin tänä vuonna ihan aidoista kuusesta, mutta lopulta tyydyin tuoreisiin kuusen oksiin. Olemme kuitenkin aaton pois kotoa, joten aito kuusi mummolassa riittää oikein hyvin.

Adventtikynttelikkö

Tavoillemme uskollisena myöskään adventtikynttelikkö ei tänä vuonna ollut aivan tip-top. Kaivelin kaapista 4 puoliksi palanutta kynttilää – satuin vielä löytämään 4 erin väristä. Poika päätti, että ensin sytytetään musta ja seuraavalla viikolla tytär valitsi sytytettäväksi punaisen kynttilän. Näin ollen kynttilöiden pituudet eivät meillä kerro mikä on sytytetty ensin, mutta meitä mennään yleensäkin enemmänkin fiiliksen mukaan – viikolla olemme välillä tunnelmoineet ja sytytimme kaikki kynttilät palamaan. Muutenkin kynttilöitä on polteltu tänä vuonna melko ahkerasti, melkein joka ilta sytyttelen jonnekin pienen tulen.

Leipominen on kuulunut monena iltana puuhiimme ja pari erilaista piparimokkapalaa on tullut ainakin testattua, lisäksi on tehty erilaisia tuttuja ja turvallisia leipomisia tortuista ja pipareista jouluiseen maustekakkuun. Herkuttelun vastapainoksi olemme myös ulkoilleet paljon, kun pehmoinen lumipeite on peittänyt maan. Takapihan pulkkamäki on ollut ahkerassa käytössä ja läheisellä luistelukentälläkin on tullut pyörähdettyä muutaman kerran.

Joulukalenteri

Tämä on myös siitä ihanaa aikaa, että lapset saa helposti herätettyä aamuisin. He odottavat kovasti mitä joulukalentereista paljastuukaan. Tänä vuonna tytär sai kummitädiltään kauneuskalenterin, josta on tullut mm. hiusharjoja, pinsettejä ja pinnejä ja pojalla on autokalenteri, josta on tullut pikkuautoja ja niihin lisäosia mm. telaketjut ja sukset. Lisäksi minun tekemä kalenteri, josta on löytynyt esim. kirpparilta löytyneet palapelit, suklaapukit, hammaspastilleja, tussit ym. Tänä vuonna meninkin helpoimman kautta, lapsilla on paperikassit, joihin laitan yhden yllätyksen aina heidän mentyä nukkumaan. En ole edes paketoinut yllätyksiä. Tämä on toiminut oikein hyvin.
Itselläni on omatekemä Huomaa Joulu -korttipakka toiminut joulukalenterina.

Mutta tällaisin joulufiiliksin jatketaan vielä pari reilu pari viikkoa! Ai että se onkin jo lähellä!

Jokos siellä on joulufiilis saapunut tupaan?

t. Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *