Ensilumi

Viime yönä heräsin keskellä yötä enkä saanut enää unta. No, käytin tilaisuuden hyödykseni ja lueskelin joulukirjaa nautiskellen hiljaisesta hetkestä. Tänään iltapäivällä meinasi sitten iskeä väsy. Vettä satoi melkein koko päivän vaikka säätiedotus lupasi lunta. Pojalla on hieman nuhaa, joten keittelin lämmintä glögiä, jota joimme jouluvalojen loisteessa. Glitteriliimalla koristellut kävyt loistivat kauniisti hämärässä.

Lapset eivät halunneet millään lähteä ulos, poika sentään kävi vähän potkimassa palloa kanssani pihalla, mutta tytär ei halunnut niin millään happea haukkaamaan. Iltalenkki koiran kanssa ennen saunaa jäi melko lyhyeksi, koska itsekin olin jo siinä vaiheessa ihan poikki. Laittelin saunaa kylpykuntoon – vaihdoin laudeliinat ja sytyttelin kynttilöitä. Mieleeni kyllä hiipi epäilys, että eipä rauhallinen saunahetki kynttilänvalossa voi onnistua kahden vilkkaan lapsen kanssa. Katsahdin ikkunasta ulos ja siellähän tulikin ihan lapasen kokoisia lumihiutaleita taivaan täydeltä!

”Lapset! Ulkona sataa lunta!” Pojalle oltiin juuri tänään ostettu uudet talvikengät ja molemmille uudet talvikinttaat, joten lapset kirmasivat sen siliän tien pihalle. Itsekin kävin vielä ihastelemassa lumista maisemaa, kunnes totesin että sauna on lämmin. Annoin lasten jäädä touhuamaan ulos ja sain kuin sainkin rauhallisen saunahetken miehen kanssa kahdestaan! Harvinaista herkkua, josta nautin kyllä täydestä sydämestäni kölliessäni siellä lauteilla. Siinä maatessani tuli mieleen aiemmin syksyllä laatimani Joulun Bucket List ja muistelin, että mitäs siellä oikein olikaan suunniteltu tälle joululle. ”Ota aikaa tehdäksesi kaikkea ihanaa” ”Nauti pimeydestä ja kynttilän valosta” ja ”Ole läsnä”. Nämä kolme kohtaa toteutuivat kyllä tänään siellä saunassa. Huomenna on sunnuntai ja vielä vapaa päivä ja sen ajattelin pyhittää listan kohdalle ”Vietä laadukkaita hetkiä lasten kanssa” ja käynpä myös tervehtimässä vanhaa pappaani, josta hän aina kovasti ilahtuu, joten ”Yllätä tuttu tai tuntematon iloisesti” sopii myös. Aivan ihanaa, että jo tässä vaiheessa olen saanut nauttia näistä joulunalusajan rauhallisistakin hetkistä, joista itse lataudun. Omakin väsymykseni haihtui ensilumen sataessa hiljalleen maahan.

Lunta tuli lopulta niin paljon ihan hetkessä, että lapset pystyivät pyörittelemään siitä todella isoja palloja, sen jälkeen he lähtivät pyöräilemään ja tytär kertoi innoissaan nähneensä jäniksen jäljet! Mikä ihana ilta tästä tulikaan. Näitä hetkiä, jotka talletan sydämeeni ikuisiksi ajoiksi. Lasten mentyä jo nukkumaan otin vielä hetken itselleni kuunnellen jouluisia instrumentaalikappaleita samalla, kun kokosin itsetehtyjä korvakoruja kasaan, ajatukset saivat tulla ja mennä vapaasti ja olo oli todella rauhallinen. Näitä hetkiä lisää! 🙂

Mites sinun viikonloppusi on mennyt?

t. Tiina

2 ajatusta aiheesta “Ensilumi”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *