Verhoista tyynyksi

Omistan 1/4 ompelukonetta. Muut koneen omistajista ovat kaksi siskoani sekä äitini. Olen surkea ompelija, mutta tänään päätin, että nyt ovat vanhat jouluverhoni tulleet tiensä päähän. Ne olivat alun alkaenkin vinot ja vuosien varrella olen kyllästynyt niihin muutenkin. Sain koneen siskoltani ja katsoin Youtubesta jonkin opetusvideon aiheesta.

Mittausta

Homma oli erittäin helppoa. Verhot olivat kapeaa mallia ja koska halusin tyynyliinaan sen taskun, mihin tyynyn voi mukavasti sujauttaa oli leveys heti alkujaan oikeaa mittaa ja reunaompeleet siis jo tehty valmiiksi. Mittasin korkeuden siihen tulevan tyynyn korkeudelle. Tyyny oli 45 x 45 cm ja käännettyäni kankaan kuvapuoli ylöspäin, mittasin leveyssuunnasta reunasta 45 cm, jonka kohdalle tein saksilla pienen merkin. Merkin kohdasta mittasin toiset 45 cm ja tein taas pienen merkin. Taitoin kankaan merkkien kohdalta ja ompelin reunat kiinni suoralla ompeleella, noin sentti reunasta.

Ommeltu

Tämän jälkeen käännetään vain oikea puoli näkyvii ja siinähän se valmis tyynyliina sitten jo onkin! Niin helppoa – jopa minulle.

-Tiina-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *