Kävimme tyttären kanssa poimimassa äkäseen piirakkamarjat lähimetsästä. Osa mustikoista tarvitsee vielä kypsymistä, mutta kerättiin jo isoimmat ja sinisimmät talteen. Myös koira napsi osansa suuhun – tiesi vissiin jo etukäteen, että ei tule piirakkaa ainakaan saamaan. Äitini suosikkipiirakka – mamman marjapiirakka on superhelppo ja tosi hyvää, voin suositella kyllä kaikille. Rakastan ohjeita, joissa taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään ilman sen enempiä vatkailuja ja tämä on juuri sellainen.
Mamman marjapiiras
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja (ohjeessa oli, että puolet grahamjauhoja, mutta minulla ei ollut niitä)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
+ marjoja oman maun mukaan, itselläni meni ehkä desi
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja sulata voi – itse jätin sellaiseksi pehmeäksi, en ihan litkuksi asti sulattanut.
Sekoita pohjan aineet vaikka lusikalla tasaiseksi.
Painele taikina vuoalle, jonka olet ensin voidellut voilla / margariinilla tms. Oma vuokani on melko pieni ja taikinaa tuli siihen aika runsaasti, mutta täytettä oli juuri sopivasti.
Täytteen voit tehdä samaan kulhoon missä teit taikinan (ei kerry tiskiä…)
Sekoita kaikki muut aineet yhteen, paitsi marjat.
Kaada täyte pohjan päälle ja lopuksi marjat.
Paista 200 asteisessa uunissa 30 – 40 min.