Tee itse keppikranssi

Kesällä keräsimme tyttären kanssa maasta kuivia keppejä ja nyt käytimme ne kanssin tekoon. Niin kuin aiemmin havukranssin yhteydessä kerroin (täällä), että minulla meni kaksi pölykapselia rikki ja käytin toisen jo siihen havukranssin pohjaan. Eli toinen rautalankarengas oli nyt keppikranssin pohjana. Jos nyt ei satu olemaan rikkinäistä pölykapselia hollilla, voi kranssipohjan pyöräyttää itse esim. pajunoksista, jotka rautalangan avulla kiinnittää renkaaksi.

Keppikranssin ohje

Keppikranssiin tarvitset jonkinlaisia keppejä, maahan pudonneet, kuivahtaneet kepit ovat parhaimpia. Maahan pudonneita pikku keppejä saat kerätä myös ilman maanomistajan lupaa. Keppien lisäksi tarvitset jonkinlaisen kranssipohjan sekä kuumaliimaa (ai että oli ihana askarrella, kun hommasin uuden toimivan kuumaliimapistoolin! Kyllä toimivilla välineillä työskenteleminen on paljon mukavampaa kuin rikkinäisillä 😅). Lisäksi askartelualue kannattaa suojata esimerkiksi ilmaisjakelulehdellä, jotta liima ei sotke pöytä-/lattiatasoja.

Sitten vain alat liimailemaan keppejä kranssipohjaan. Minulla oli mukana ehkä 3 – 15 cm pitkiä keppejä, halkaisijaltaan noin 1 – 3 cm. Mutta tässä saa käyttää taas omaa luovuuttaan melko vapaasti. Mies kävi välissä hääräämässä mukana ja suunnitteli etukäteen miten kepit voisi asetella ennen liiman laittoa, minä vain lätkin liimaa ja painoin keppejä mukaan sikin sokin.

Lopuksi vielä liimasin mukaan muutaman kävyn, en tiedä tykkäänkö niistä ja myös kranssiin tuli yksi uloke, josta en ehkä niin välitä – että ehkä se suunnitelmallisempi tatsi olisi voinut olla hyväksi, mutta nyt tästä tuli tällainen 🙂 Ja jos joskus tuntuu, että kranssista ei ehkä tullut ihan täydellinen niin aina voi sen ympärille kiepauttaa valot ja laittaa muuten huoneen valot kiinni, niin jo alkaa näyttää aika kivalta!

t. Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *