Seuraavaan jouluun

Uusi vuosi on jo alkanut. Minulla tahtoo tulla aina pari viikkoa ennen joulua sellainen olo, että haluan vain nauttia siitä joulun tunnelmasta. Puhelin ja tietokone unohtuvat ja uppoudun vain siihen kaikkein tärkeimpään. Tänä vuonna se meni jo niin pitkälle, että en ottanut edes montaa kuvaa koko joulun ajasta, vaikka yleensä häärin yhtenään puhelin kourassa kuvia napsien.

Tänä vuonna meillä tosiaan pukki olikin käynyt yöllä jakamassa lahjat kuusen alle ja kuistille ulos. Hän oli myös kirjoittanut jokaiselle lapselle pienen kirjeen, jossa kertoi miten lapsen kiltteys oli tullut tänä vuonna esille. Esimerkiksi, että ”olet ottanut mukavasti hoitokaverit mukaan leikkeihin ja autellut äitiä keittiössä” tai ”olet petrannut tänä syksynä hyvin koulunkäynnin kanssa”.

Isoa ryysistä ei lahjojen kanssa tullut, koska lapset heräilivät eri aikoihin. Itsekin sain pari lahjaa, eli olin ollut myös vähän kilttinä 😉 Lahjojen availujen jälkeen oli aika riisipuuron. Onnea tuova manteli löytyi tällä kertaa sukumme 9 vuotiaan pojan lautaselta. Sitten olikin aika suunnata pihalle. Ihana keli olikin ja kävin siskojeni kanssa kävelyllä satumaisessa metsässä.

Viime vuonna lunta oli tähän aikaan vuodesta jo niin paljon, että lapset pystyivät hyppimään volteilla talon katolta lumihankeen. Tänä vuonna lunta on oikein sopivasti – vähän vähemmän riittää minulle!

Ulkoilun tuoksinnassa missasimme taas tänäkin vuonna Lumiukko-elokuvan. Joka joulu aion sen katsoa ja varmaan viimeiseen kymmeneen vuoteen en ole katsonut kokonaan. Elokuva taitaa tulla juuri parhaimpaan koiranulkoilutusaikaan.

Joulupöydän antimet

Sitten alkoikin pikkuhiljaa tulla nälkä ja isäni alkoi kuorimaan perunoita. Joulupöydästämme löytyi tänä vuonna

aivan erityisen hyvää, kunnolla kypsää kinkkua ja sen päälle itsetehtyä sinappia
perunamuusia
maksa-, bataatti-, porkkana- ja lanttulaatikkoa
graavilohta ja -siikaa (itse graavattua)
smetanaa
sieni-, italian- ja punajuurisalaattia
savusiikaa (itse savustettua)
mätiä
joululimppua ja rieskaa (itse tehtyä)
tavallista ja savujuustoa
paholaisen hilloa (itse tehtyä)

Unohtuikohan jotain? Eiköhän suurin osa tullut siinä. Jälkiruoaksi tein glögijuustokakkua. Lisäksi oli pipareita, taatelikakkua ja tiikerikakkua sekä tietenkin torttuja. Ja jaksoipa mieheni tehdä tällekin joululle baileys-kahvikonvehteja. Ohjeen niihin löydät vanhasta blogistani.

Ilta jatkui rennosti, kävimme paljussa, rakensimme legoilla, ulkoilimme, leikimme, söimme ja pelailimme.
OIkein onnistunut joulu oli meillä tänäkin vuonna. Mutta jos ensi vuonna saisin yksin päättää, niin kyllä jättäisin lahjojen jakamisen sinne iltaan. Se aattoon kuuluva jännitys jäi tällä kertaa pois ja se kyllä kuuluu asiaan. Mutta puolensa kaikella ja hyvien perustelujen kanssa voin jatkaa myös tällä linjalla 🙂

Alennusmyynnit

Jos rahaa on jäänyt joululta ja tulee hyviä ideoita, niin nythän olisi sitten hyvä aika hyödyntää alennusmyynnit ja ostaa jo ensi vuoden joululahjoja valmiiksi jemmaan! Itse en osaa ajatella niin pitkälle tulevaisuuteen, mutta jotain joulukoristeita ja valoja voisin kyllä harkita, jos niitä nyt enää on missään jäljellä. Tänä vuonna täällä päin oli paljon suomalaisia turisteja ja ehkä siitä johtuen joulukoristehyllyt olivat melkoisen tyhjät heti joulun jälkeen. Joten niiden osalta alennusmyynnit täytyy hyödyntää nettikauppojen tarjonnan avulla.

Miten sinun joulusi / uusi vuotesi sujui?

t. Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *