Saunatuoksu joulusaunaan koivunlehdistä

Jouluaatto. Täynnä vilinää ja vilskettä, lasten riemunkiljahduksia, jännityksen aiheuttamaa sähellystä, iloa, riemua! Välillä on mukava päästä hetkeksi rauhoittumaan ja mikä olisi siihen parempi paikka kuin joulusauna. Saunassa saat huokaista ja pääset kunnolla uppoutumaan joulun tunnelmaan. On olemassa paljon erilaisia saunatuoksuja ja myös jouluisia tuoksuja löytyy, mutta jotenkin joulusaunaan sopii aivan erityisen hyvin pieni muisto kesästä ja itse tehty saunatuoksu koivunlehdistä on aivan täydellinen.

Koivunlehdet kannattaa kerätä juhannuksen tienoilla, silloin niissä on parhaiten aromia. Olen itse kerännyt rauduskoivun lehtiä, mutta myös hieskoivun lehdet käyvät oikein hyvin. Koivunlehtien kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, joten jos omia koivupuita ei löydy, varmistathan maanomistajalta luvan lehtien keräämiseen. Koivunlehtiä on helppoja kerätä, otat vain oksasta kiinni ja vedät sitä alaspäin, jolloin lehdet jäävät nippuna käteesi.

Koivun lehdet kuivuvat pöytätasolla sanomalehden päällä, voit viedä ne saunaan jälkilämpöihin tai kuivatella niitä auringonpaisteessa. Levitä lehtiä ohut kerros ja kääntele niitä välillä. Jos kuivaus tapahtuu ulkona, täytyy keli olla tyyni, muuten tuuli vie lehdet. Jos taas on oikein tuulinen keli, voit laittaa lehtiä pyykkipussiin ja ripustaa pussi johonkin oikein tuuliseen paikkaan, jolloin tuuli kuivattaa ne.

DIY Saunatuoksu koivunlehdistä

Tarvitset:

koivunlehtiä (yhteen löylypussiin mahtuu noin desi lehtiä)
tee-haudutuspusseja
narua pussin sulkemiseen

Kuivata lehdet. Kun lehdet ovat kuivat laita niitä teehaudutuspussiin. Sulje pussin suu esimerkiksi juuttinarulla. Valmis!

Jouluinen saunatuoksu lisätään lämpimään löylyveteen ja kun vettä heitetään kiukaalle, leviää saunaan ihanan kesäinen tuoksu. Yhtä pussia voi käyttää 2-3 saunakerralla, ei haittaa vaikka pussi välillä kuivahtaa. Kun pussi ei tuota enää tuoksua, sen voi kuivata ja polttaa / kompostoida.

Pussina voi käyttää myös kahvin suodatinpussia tai voit askarrella harsokankaasta pussin. Pussin suu on helppo sulkea myös esimerkiksi nitojalla, mutta itse tykkään käyttää jotain maatuvaa tai poltettavaa narua, koska löylytuoksu on muuten poltettava/kompostoitava pakkaus. Itse olin ostanut joskus pitkulaisen muotoisia teepusseja, mutta esimerkiksi Prismasta löytyy myös järkevämmän muotoisia pusseja. Nettikaupasta löysin myös teepusseja, joissa oli valmiina mukana kiristysnauha! Se olisi kätevä pussi joulutuoksuillekin.

Jos annat löylytuoksuja lahjaksi, liitä mukaan ohje, jossa lukee mitä pussi sisältää ja miten sitä käytetään.

Rentouttavia saunahetkiä ❤️

Terkuin Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *