Korvapuustit ovat ihania herkkuja, joiden kanelinen täyte vie ainakin tämän jouluhullun ajatukset aina jouluun. Korvapuustit ovat vain melko isotöisiä, kun täytyy vaivata taikinaa, kohottaa, vaivata lisää, kaulia, pyöritellä, leikellä ja kohotella vielä vähän. Jos siis haluat päästä vähän helpommalla, eikä pullia tarvita montaa – tämä korvapuusti-mukikakku on helpotus siihen ongelmaan.
Korvapuusti-mukikakku on hieman isotöisempi kuin jauhoton mukikakku, johon tulee nutellaa, mutta siltikin huomattavasti paljon helpompi kuin varsinaisen pullataikinan valmistaminen.
Korvapuusti-mukikakku ohje 1 annos
Taikina
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 3/4 dl kuumaa vettä
- 35 g sulatettua voita
Täyte:
- 1 rkl sulatettua voita
- 1 rkl fariinisokeria
- 0,5 tl kanelia
Ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää kuuma vesi ja voi ja sekoita voimakkaasti – taikina on valmis
- Sekoita täytteen sulatettu voi, fariinisokeri ja kaneli keskenään – täyte on valmis
- Annostele vähintään 3 dl vetoiseen mukiin 1/3 taikinasta ja lisää sen päälle 1/3 täytettä
- Lisää taikinaa ja täytettä vielä kaksi kertaa.
- Kypsennä taikinaa mikrossa noin 1 minuutti. Avaa mikron ovi ja anna taikinan laskeutua hetki. Kypsennä vielä noin 30 sekuntia.
- Sitten vaikein kohta: koita malttaa antaa pullan jäähtyä hetki, muuten poltat suusi!

Joskus se vain iskee. Eikä sille mahda mitään. Herkkunälkä. Sellaisia tilanteita varten nopeat mukikakut ovat täydellisiä. Joskus iskee myös oikein herkkukausi ja silloin saatan tehdä monena päivänä peräkkäin mukikakkuja! Ne on niin ihanan helppoja valmistaa ja ohjeissakin löytyy valinnan varaa. Tämän taikinan valmistamiseen tarvitaan poikkeuksellisesti useampi astia, mutta on olemassa ohjeita, joissa taikina rakennetaan suoraan mukiin, jolloin tiskinkin määrä on minimaalinen.

Toivottavasti sait tämän reseptin avulla herkkuhimosi laantumaan tai kenties teit kakun avuksi joulun odotukseen.
Tiina