Yhden naisen testiryhmä testasi lähi-Prismasta löytämänsä eri Kanelit. Kaneli on lempimausteeni, vaikka se ei sieltä terveellisimmästä päästä valitettavasti olekaan. Sen käyttöä pitäisi siis pyrkiä hillitsemään, mutta varsinkin joulun aikaan kanelia kuluu. Vuosien saatossa olen kuitenkin huomannut, että eri kanelit maistuvat hyvin erilaisille. Päätin siis testata mikä on lempparini. Prismasta löytyi tällä kertaa neljää erilaista kanelia
Mukana olivat Xtra, Santa Maria luomu, Santa maria (tavallinen) sekä Meira. Testasin kaneleita haistelemalla ja lisäämällä sitä aamupuuroon jossa oli myös omenanpaloja, koska omena + kaneli ❤
Xtran kanelin tuoksu oli äkäinen, eikä oikeastaan paljoakaan kanelinen mielestäni. Luomukaneli oli mieto, eikä sekään tuoksunut kovin kaneliselle. Santa Marian tavallisessa kanelissa ja Meiran kanelissa oli jo hieman enemmän tuoksua ja tuoksu oli tutun kanelinen.
Xtran kaneli oli koostumukseltaan vähän paakkuisempaa ja sen ansiosta se tarttui esimerkiksi kitalakeen kun sitä söi puuron seassa. Santa Marian molemmat kanelit olivat hienoa jauhoa, mutta Meiran kaneli yllätti minut koostumuksellaan. Sei ei ollut niinkään jauhetta vaan ehkä pienen pientä rouhetta. Suutuntumassa en kyllä huomannut eroa, mutta kuvassa eron huomaa selvästi.
Maku antoi saman tuloksen kuin tuoksukin ja mielestäni Meiran kaneli oli parhaimman makuinen. Luomu-kanelia minulla on ollut ennenkin ja esimerkiksi korvapuusteihin sillä ei vain valitettavasti saa sitä oikeaa makua. Urtekramin kaneli mustassa peltirasiassa on ollut joskus lempparini, mutta sitä nyt ei löytynyt tällä kertaa Prismasta, joten valitettavasti se ei nyt päässyt mukaan testiin. Urtekramin kaneli olisi ollut Ceylon-kanelia, mikä eroaa tavallisesta kanelista siten, että siinä ei ole mukana maksalle haitallista kumariinia.
Testin tulos on siis seuraava:
1. Meira
2. Santa Maria
3. Santa Maria luomu
4. Xtra
Onko sinulla lempparikanelia? 🙂
t. Tiina
Oho, eipä ole muuten tullut mieleenkään, että kaneleissa voisi olla makueroja! Meillä taitaa olla yleensä tota Xtran halpiskanelia. Koska meillä kuluu myös sitä paljon. Korvapuusteja tulee leivottua tosi usein ja riisipuuroakin syödään ympäri vuoden. Ehkä kokeilen ensi kerralla jotain muuta merkkiä, kun kanelipurkin pohja häämöttää.
Huomasin itsekin ihan vasta, kun tein korvapuusteja. Vanha kaneli loppui ja laitoin uudesta pussista niin jo väri oli toisessa paljon vaaleampi ja siinä huomasin myös maussa ja tuoksussa eron. Hinnassahan kyllä eron huomaa myös 🙂 Mutta kokeilehan välillä eri merkkiä niin huomaat sinäkin eron 😀