Joulutorttumalleja

Toiset tykkäävät joulutortuista, joissa on paljon täytettä, toiset tykkäävät enemmän pohjasta, toiset tykkäävät, että täytettä on joka haukulla, jotkut haluavat kauniita torttuja, jotkut melkein jäisiä, toiset suoraan uunista. Onneksi joulutorttu on hyvin muokkaantuva kahvipöydän tarjottava! Jokainen ehkä tuntee tavallisen tähtitortun? Sen, jossa taikinaan tehdään neljä viiltoa keskeltä nurkkiin ja joka toinen sakara taitetaan keskelle. Alla on lueteltu 4 erilaista joulutorttumallia vaihteluksi teidänkin kahvipöytäänne.

Kuusi-joulutorttu

Kuusi-joulutortussa on hieman enemmän vaivaa, mutta vaiva on sen arvoinen. Tämä joulutorttu malli tarjoaa täytettä jokaiselle haukulle, lisäksi tämä torttu on juuri sopivan kokoinen. 1. Ota neliön muotoinen torttupohjan pala ja leikkaa siihen kuvan mukaisesti 6 viiltoa kahdelle sivulle. 2. Laita (melko vähän) täytettä neliön toiseen nurkkaan ja käännä toinen nurkka täytteen päälle. 3. Painele ulkoreuna kiinni ja sitten ala kääntämän vuorotellen sukaleita täytteen päälle, niin että pintaan muodostuu kaunis ”ristikkokuvio”. Painele suikaleet hyvin kiinni reunaan.

ps. tähän torttuun sopii erityisen hyvin Vihreä kuula -täyte värinsä vuoksi.

Sydän-joulutorttu

Sydän-joulutorttu tuo mieleen sydän-pullan ja se on myös torttu, jossa on täytettä jokaisella haukulla mukana. 1. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja levitä siihen haluamaasi täytettä. 2. Rullaa taikina pitkältä sivulta rullalle ja (kuvasta poiketen) katkaise se kahtia ja sen jälkeen halkaise se pitkittäissuunnassa halki melkein loppuun asti. 3. Taita päät niin, että taikinasta muotoutuu sydän.

Lumihiutale-joulutorttu

Lumihiutale-joulutorttu on hitti parin vuoden takaa ja toimii edelleen. 1. Leikkaa torttupohjasta neliön muotoinen pala ja laita sen keskelle täytettä. 2. Nipistä reunat keskelle suppuun. 3. Käännä torttu toisin päin ja litistä sitä vähän ohuemmaksi. Sen jälkeen tee torttuun 8 viiltoa tasaisin välein. Nipistä sakarat päistä.

Enkeli-joulutorttu

Perinteisen tähtitortun toinen muoto. 1. Viillä neliön muotoiseen torttupohjaan viillot keskeltä nurkkiin niinkuin tähtitortussa. 2. Käännä kaksi vierekkäistä sakaraa keskelle yhteen enkelin pääksi. 3. Jätä pään viereiset sakarat kääntämättä, mutta käännä seuraavat sakarat keskelle enkelin käsiksi. 4. Lisää täyte keskelle.

Jos ehdit, laita tomusokeria torttujen päälle koristeeksi

Oliko nämä torttumallit sinulle jo ennestään tuttuja? Miten sinä taittelet joulutortun?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *