Joulun mehevät porkkanakuppikakut

Maukkaan mehevät joulun makuiset kuppikakut vievät kielen mennessään. Porkkana tuo näihin kuppikakkuihin ihanaa kosteutta ja raastettu appelsiinin kuori täyteläistä makua. Näitä voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen joulua (esimerkiksi huhtikuussa niinkuin itse tein), koska ainakin jouluaaton kahvipöytään nämä ovat melko tuhteja syötäviä, kun maha yleensä tahtoo olla jo melko pullollaan kaikesta muustakin herkusta. Kuppikakkujen kuorrute kruunaa makuelämyksen. Jos haluat hieman pelkistetymmän herkun, voit jättää sen kokonaan pois – muffinit ovat itsessäänkin melko makeita. Jos haluat hieman lisämakeutta mukaan, laita kuorrutetta vain ohut kerros ja jos haluat kunnolla makeutta ja näyttävyyttä, pursota kuorrutetta tyllan avulla kunnon kasa kuppikakun päälle!

Joulun mehevät porkkanakuppikakut -ohje

Noin 15 kpl muffineja

2-3 kuorittua porkkanaa (noin 225 g)
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria (mieluiten ruskeaa)
1 dl ruokaöljyä
½ tl vaniljauutetta / vaniljajauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori (n. 2 tl)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 tl kanelia

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja purista niistä neste pois.
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen (160 astetta kiertoilmauuni).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon öljy, vaniljauute/jauhe ja appelsiininkuori, sekoita.
Sekoita kuivat aineet keskenään: jauhot, ruokasooda, suola ja kaneli.
Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vähän kerrallaan. Sekoita hyvin jokaisen jauholisäyksen jälkeen.
Lisää taikinaan porkkanaraaste ja sekoita hyvin.
Lusikoi taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat hieman yli puolenvälin taikinalla, jotta pääsevät kunnolla kohoamaan.
Paista uunissa 25 min – kakut paistuvat melko tummanruskeiksi ja tuntuvat painettaessa pehmeiltä.

Kuppikakun appelsiini-tuorejuusto -kuorrute

Tästä ohjeesta riittää 15 kuppikakulle reilusti täytettä. Jos haluat vähemmän täytettä, voit puolittaa ohjeen.

noin 180 – 200 g maustamatonta tuorejuustoa
450 g tomusokeria
125 g (suolatonta) voita huoneenlämpöisenä
1 appelsiinin raastettu kuori

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vatkaa hyvin, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaiseksi, vaaleahkoksi massaksi. Tähän voi kulua sähkövatkaimella useita minuutteja.
Voi-tuorejuusto -kuorrute on helppo kuorruttaa kertakäyttöisten pursotinpussien avulla, jolloin säästyt rasvaisten pussien pesemiseltä. Kertakäyttöisten pussien kaveriksi sopii metalliset tyllat, jotka on helppo käytön jälkeen laittaa tiskikoneeseen peseytymään, ilman pelkoa rasvaisesta tuntumasta, joka saattaa muovisten tyllien pinnalle joskus jäädä pesusta huolimatta.

Jos ostat jotain tekstissä olevien linkkien kautta, saan minä siitä pienen provision, mutta sinä et maksa mitään ylimääräistä. Nämä linkit erotat niiden sinisestä väristä ja paksummasta fontista. Kiitos kun tuet joulujuttuja-sivustoa tällä tavoin <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *