Jouluajatuksia kesällä

Kesäkuu on jo puolessa välin. Olen jo vähän suunnitellut lasten joulukalentereita. Meidän 8-vuotias haluaa nimittäin ehdottomasti äidin tekemän joulukalenterin. Tuskastelin, kuinka hänelle on jo hieman hankala keksiä yllätyksiä kalenteriluukkuihin, kun ihan kaikki ei enää kelpaa ja mitään turhaa en halua ostaa. Hän itse sitten keksi, että kalenteri voisi olla koulutarvikekalenteri. Aika hyvä idea. Myös meidän nuorimmainen aloittaa nyt syksyllä eskarin, joten koulutavaroitahan hänkin tarvitsee. Mutta katsotaan! Esim. lego-kalenteri on saanut sukulaislapsilla oikein hyvän vastaanoton. Hmm, nämä on näitä elämän vaikeita päätöksiä. Kunhan ei vain käy niinkuin viime vuonna, että osa luukuista tuli ostettua vasta edellisenä päivänä…

Päiväkahvilla ulkona

Kesälomani alkaa vasta yli kolmen viikon päästä, mutta olen kyllä jo melkoisen lomafiiliksissä. Kesäisin on kyllä niin mukava, kun on jotenkin enemmän virtaa puuhailla myöhään illalla ulkona – ja haaveilla joulusta. Olen jo ehtinyt haahuilla metsässä etsimässä käpyjä, oksia ja muita metsän antimia jouluaskarteluja varten. Kassillinen antimia odottelee askartelukärpästä. Lainasin kirjastosta askartelukirjoja ja napsin paljon kuvia talteen, mitä haluan tehdä.

Myös jouluisia reseptejä on iso pino odottelemassa testausta. Olen niitä repinyt vanhoista lehdistä ja niin on vissiin kiirettä pitänyt, etten ole ehtinyt viime vuosina testailemaan montaakaan uutta reseptiä. Tykkään enemmänkin leipoa kuin tehdä ruokaa, joten herkkuja ois taas vissiin tulossa 🙂 Löysin kaupasta poistotuotteena appelsiinilla maustetun piparkakkumausteen, joten sitä on ainakin testattava ihan hetimiten.

Lisäksi olen taas miettinyt joulun väri- tai muuten vain jotain teemaa. Viime vuonna yritin myös, mutta kun lapset löysivät joulukoristeet, he koristelivat nanosekunnissa koko talon ennen kuin ehdin mietinnöissäni kovinkaan pitkälle. Mutta ilolla kyllä annankin lasten koristella, kyllähän joulu on hyvin paljon myös lasten juhla, eikä vain jouluhullujen aikuisten 😉
Meillä on jonkin verran koristeita, jotka ovat jo aikansa eläneitä, joten niitä voisi tuunailla esim jonkin värin mukaan. Ainakin yksi kesälomareissu on tässä tulossa joten silloin ehtii automatkalla selailla vaikka pinterestiä tai instagramia.

Tällaisia mietintöjä tähän kesäiseen hetkeen, eiköhän pikkuhiljaa ole aika jo kaivellakin joulublogi esille, juhannus on ensi viikolla ja sitten voi jo aloittaa joulun odotuksen!

t. TIina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *