Taittele paperista lahjarasia

Joulun aika on täydellistä lahjojen antamisen aikaa. Joskus lahja on pieni tai hankalan muotoinen, jolloin se on kiva laittaa pieneen persoonalliseen rasiaan. Lahjarasia on yllättävän helppoa taitella ihan tavallisesta paperista. On hauska katsoa miten taittelemalla paperia eri kulmista ja välillä aukomalla taitoksia, siitä alkaa pikku hiljaa muodostumaan rasia.

Taiteltavan paperin tulee olla neliön muotoinen. Saat A4-kokoisesta suorakaiteen muotoisesta paperista rasian taittamalla paperia niin, että se muodostaa tasaisen kolmion ja leikkaamalla yli menevän osan paperista pois. Tämän kokoisesta paperista saat rasian, jonka pohja on 7,5 x 7,5 cm ja reunat noin 4,5 cm korkeat.

DIY lahjarasia paperista taittelemalla

  1. Valitse sopivan kokoinen paperi. Voit käyttää kaksipuolista lahjapaperia tai vaihtoehtoisesti painettua kartonkia tai askartelupaperia. Valitse jouluisia tai värikkäitä kuvioita lisätäksesi juhlatunnelmaa.
  2. Aseta paperi tasaiselle alustalle ja taita se puoliksi pitkittäissuunnassa. Varmista, että reunat osuvat täsmälleen päällekkäin ja tasoita taitos sileäksi.
  3. Avaa taitos ja taita paperi taas puoliksi, tällä kertaa pystysuunnassa. Varmista jälleen, että reunat osuvat täsmälleen päällekkäin ja tasoita taitos.
  4. Avaa paperi ja taita nyt kaikki kulmat kohti taitettua keskiviivaa, niin että lopulta sinulla on jäljellä pienempi neliön muotoinen paperi.
  5. Taita nyt paperin alaosa ja yläosa kohti keskiviivaa. Tasoita taitos.
  6. Avaa paperin kaksi kulmaa auki ja taita edellisessä kohdassa tehdyt taitokset ylöspäin rasian reunoiksi
  7. Taittele rasian reuna (katso kuvat alta!) ja käännä reuna lopulta rasian pohjalle. Toista sama toiselle puolelle. Nipistele nurkkia hieman, jotta ne pysyvät hyvin koossa.
  8. Voit viimeistellä laatikon lisäämällä rasian pohjalle jouluisen tarran.

Rentouttavia paperintaitteluhetkiä!

terkuin Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *