Joulun paras käsityöprojekti: Kirjo oma ristipistojoulukalenteri!

Ristipistotöiden tekeminen on ihanan rentouttavaa puuhaa ja kun aihe on jouluisa, ei oikeastaan parempaa voi ollakaan. Kirjonta-joulukalenterien valikoima on laaja ja uskoisin, että kaikille löytyy oikeanlainen kalenteri. Ristipistokalenterien aiheista löytyy perinteisiä tonttuja ja joulupukkeja, erilaisia suloisia eläinhahmoja ja nalleja sekä lumiukkoja ja muita talvisia aiheita.

Syksyn pimenevien iltojen myötä, on mukava ottaa taas se oma, ihan itse tehty joulukalenteri tallestaan ja alkaa suunnitella siihen sopivia pieniä yllätyksiä. Joulun ristipistokalenterissa on pienet renkaat, joihin yllätyksiä voi kiinnittää.

Vinkkejä aikuisten DIY-kalenteriyllätyksiin löydät tästä kirjoituksesta.
Ja lasten kalentereihin tästä kirjoituksesta.

Olen kerännyt tähän julkaisuun muutamia erilaisia kirjonta-kalenterimalleja, mutta niitä löytyy paljon paljon erilaisia osoitteesta *knittingroom.fi.

Joulukalenteri ristipistolla

Permin-ristipistojoulukalenteri, joulupukki savupiipulla

Tässä *kirjonta-kalenterissa joulupukki on kiivennyt katolle lahjasäkin kanssa ja porot odottelevat alhaalla reen edessä. Lisäksi kuvassa on muitakin jouluisia kuvituksia mukana. Kalenteri on kooltaan 40 x 60 cm ja kalenteri luukkuja edustavat renkaat on pääsääntöisesti sijoiteltu mukavan kauas toisistaa, jotta vähän isommatkin päivittäiset luukut mahtuvat hyvin pohjalle. Pohjan aida-kangas on luonnonvalkoinen.

Permin-Ristipistojoulukalenteri, Tonttupojat

Tässä *tonttupojat-kalenterissa tontut ovat laskemassa sienitalolta mäkeä kohti alhaalla odottavaa lahjarekeä. Tämä kalententeri kirjotaan pellavakankaalle ja pellava antaa sille kauniin luonnollisen värityksen. Tämänkin kalenterin mukana tulee renkaat kalenteriluukkuja varten. Kalenteri sopii ripustettavaksi kapeaankin tilaan, koska se on enemmänkin pitkän mallinen ja kooltaan 35 x 92 cm.

Permin-ristipistokalenteri, Tonttujen talo

Tässä iloisessa *kalenterissa on kuvattu tonttujen talo, jonka ikkunoissa ja parvekkeilta kuikkii hymyileviä tonttuja. Tämä kalenteri kirjotaan raikkaan valkoiselle aida-kankaalle. Kapeahko kalenteri ei tarvitse leveää seinätilaa ja se on koko on 32 x 70 cm. Kalenterin mukana tulee joulun punaiset ripustusrenkaat luukuille.

Permin-ristipistokalenteri, Pukin keittiössä

*Pukin keittiössä -kalenteri on vaakasuuntainen ja siinä luukkurenkaat on sijoiteltu kalenterin alalaitaan suoraan riviin. Ihanan tunnelmallinen kuva vie katselijan katsomaan, mitä tapahtuu joulupukin ja – muorin keittiössä. Joulukalenterin pohjana on rustiikkisen värinen aida-kangas ja sen koko on 55 x 30 cm.

Permin-Ristipistokalenteri, joulukuusi

Perinteisellä *kuusi auton katolla -kuvituksella varusteltu joulukalenteri on niin suloinen! Metsän eläimet ovat kokoontuneet katsomaan joulupukkia, joka on käynyt valikoimassa metsän kauneimman kuusen. Kalenterin koko on 58 x 44 cm ja sen pohjalla on kirkaan valkoinen aida-kangas. Kultaiset kalenterirenkaat täydentävät kokonaisuuden.

Mikä on itse kirjailtu joulukalenteri?

Itse kirjailtu joulukalenteri on joulukalenteri, jossa jokainen luukku on koristeltu käsin tehdyllä ristipistotyöllä. Perinteisesti joulukalenterissa on 24 luukkua, jotka avataan päivittäin joulukuun ensimmäisestä päivästä jouluaattoon asti. Saat itse suunnitella luukkujen sisällön ja se voi olla myös vihje siitä, missä varsinainen luukku sijaitsee.

Kirjontakalenterin materiaalit ja tarvikkeet

Joulukalenterin tekemiseen tarvitaan muutamia perusmateriaaleja:

  • Kangas: Aida-kangas on suosittu valinta ristipistötöihin, koska siinä on selkeä ruudukko.
  • Lanka: Perinteinen puuvillalanka on hyvä valinta. Värit valitaan joulun teeman mukaan.
  • Neula: Tylppäkärkinen ristipistoneula on sopiva.
  • Koristeet: Napit, helminauhat, nauhat ja muut koristeet tuovat lisäilmettä kalenteriisi.

Itse kirjailtu joulukalenteri on ihana tapa luoda kestävä ja kaunis perinne, joka ilahduttaa vuosittain. Se on projekti, johon voi käyttää aikaa ja rakkautta, ja lopputulos on ainutlaatuinen taideteos, joka tuo iloa sekä tekijälleen että saajalleen.

Hauskoja kirjontahetkiä!

Jos ostat jotain tekstissä olevien linkkien kautta, saan minä siitä pienen provision, mutta sinä et maksa mitään ylimääräistä. Nämä linkit erotat niiden sinisestä väristä, *merkistä. Kiitos kun tuet joulujuttuja-sivustoa tällä tavoin <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *