Täytettävien joulukalentereiden vertailu

Kauppojen valmis joulukalenterivalikoima lisääntyy vuosi vuodelta, mutta joskus on mukava keksiä itse yllätyksiä toisille. Antaminen on jopa mukavampaa kuin saaminen ja itse täytettävää kalenteria ihanaa täyttää pikkuhiljaa pienillä yllätyksillä. Jos itse ei halua askarrella kalenteria, on myös tyhjien joulukalentereiden valikoima kaupoissa hyvin laaja. Osa kalentereista on pieniä, jolloin mukaan mahtuu vain ihan pieniä yllätyksiä. Näitä voivat olla esimerkiksi kalenterinsaajan lempikonvehdit, runot, tarinat, ”sinä olet ihana, koska -listat” tai vinkit piilopaikoista, mihin oikea yllätys on piilotettu.
Joissakin kalentereissa on mukana isompia luukkuja, jolloin yllätysten valitsemisessa ei ole niin tarkkoja rajauksia.
Tein vertailua erilaisista itse täytettävistä joulukalentereista ja koska valikoimaa on niin runsaasti, joukkoon mahtui 7 parasta, joista yhden alla oli kyllä itseasiassa 5 erilaista kalenteria 🙂.

6 parasta itse täytettävää joulukalenteria

Tekstikalenteri

Kuvassa kirjoitetaan tekstikalenterin kalenteriluukkuja.

Tämä *tekstikalenteri hurmasi ideallaan. Yleensä kirjoittelen joulun ajan mukavia menoja ja tekemisiä vain seinäkalenteriin, mutta mikseipä siitä tekisi ihan oikean joulukalenterin! Jokaisen luukun taakse voit siis kirjoittaa jotain ja minulle heräsi heti muutama perinteinen idea: ”tänään leivotaan pipareita”, ”tänään askarrellaan joulukortteja”, ”tänään mennään laskemaan mäkeä/luistelemaan”, ”tänään viritetään jouluvalot ulos”, ”tänään koristellaan joulukuusi”, ”tänään katsotaan joulutarina”. Toisella tapaa kalenteria voi käyttää niin, että antaa sen lahjaksi ystävälle ja kirjoittaa mukavia yhteisiä muistoja, miksi pidät ystävästäsi, mitä pientä mukavaa lupaat tehdä hänen kanssaan, esim tarjota kahvit tai leffaillan. Kalenteri ei vie paljon tilaa, siihen ei tarvitse keksiä mitään tavaroita ja jos kirjoitat tekstit lyikkärillä, voit käyttää sitä seuraavana vuonna uudelleen 🙂

Bloomingville Richie joulukalenteri valoilla

Miten hurmaavia yksityiskohtia! Vanerista *Bloomingville joulukalenterin ”katolla” seikkailee ihmisiä talvisissa puuhissa ja näkyypä korkeimmalle portaalle hypänneen myös pari bambia syömään. Kalenterissa on pattereilla toimivat valot, jotka saavat nämä yksityiskohdat vielä paremmin eloon. Pieniin laatikkoluukkuihin piilotat helposti mukavia yllätyksiä. Kalenteri on suhteellisen iso leveyttä sillä on 38 cm ja korkeuttakin 33 cm. Syvyyden ollessa kuitenkin vain 10 cm, ei kalenteri vie kuitenkaan mahdottomasti pöytätilaa. Kalenteri on myös melko kevyt, vain 1 kg.

Puinen joulukalenteri 3D-kuvalla

Kuvassa puinen joulukalenteri, jossa pienet luukut ja 3D-kuva

Niin kaunis puinen joulukalenteri, jonka saa käännettyä kiinni kuin kirjan säilytyksen ajaksi. Kalenteri ei vie säilytyksessä kovin paljoa tilaa, suljettuna sen koko on 21x30x9 cm. Valkoiseksi maalatun kalenterin kannessa on hieno jouluinen poron kuva ja sisällä puinen 3D-kuva lumisesta maisemasta, talosta, puista, poroista ja joulupukista. Luukut ovat melko pieniä ja ne on koristeltu mukavilla kuvioilla – jokainen erilaisella. Tämä kalenteri kestää vuodesta toiseen!

Kalenteri, jossa kolme eri kokoista luukkuvaihtoehtoa

Kuvassa itse täytettävä vaalean sininen joulukalenteri, jossa iloinen kuva joulupukista ja metsän eläimistä.

Tämä kalenteri sijoitetaan pöydälle ja se vie siitä tilaa 42 x 29 x 19 cm eli melko maltillisesti kuitenkin. Kätevä tämä kalenteri on siitä syystä, että siinä on *kolmea eri kokoista luukkuvaihtoehtoa, joista jokainen on syvyydeltään 16 cm: 6 x 6 cm (15 lokeroa), 10 x 6 cm (8 lokeroa) ja 10 x 10 cm (1 lokero), eli yllätyksien koot voivat vaihdella jonkin verran. Kalenteri on vaalean sininen ja kannen kuvassa joulupukki luistelee metsän eläinten kanssa. Kuvituksen puolesta kalenteri sopii hyvin myös lapsille.

Joulukalenteri LED-valoilla

Kuvassa puinen reen muotoinen joulukalenteri, jossa mukana LED-valot

Ihana tunnelmanluoja! Tämä LED-valot sisältävä joulukalenteri luo tunnelmaa pimeisiin iltoihin lämpimän sävyisillä valoillaan. Puinen kalenteri on joulupukin reen muotoinen ja yläosasta löytyy 3D-maisema puineen ja metsämökkeineen. Kalenterissa on syvyyttä 9 cm, leveyttä 30 cm ja korkeutta 40 cm ja luukut ovat melko pieniä ja kaikki saman kokoisia. Tuotteen arvioitu toimitusaika on 7-9 päivää, joten tämä kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen joulukuun alkua!

Juomakalenterit

Juomia sisältäviä itse täytettäviä kalentereita löytyikin useampaa erilaista. Hyvä idea oli *viinikalenterissa, joka oli tarkoitettu kahdelle – jos nyt ei tulisi joka päivä juotua! Oluen ystävälle tietystikin *olutkalenteri, energiajuomien ystävälle *energiajuomakalenteri ja kuohuvan ystävälle *kuohuviinikalenteri. Lisäksi löytyy vielä yleisjuomakalenteri *kaikenlaisille juomille! Jokaisessa kalenterissa on samantyylinen kokoamissysteemi, joten ehkäpä voit valita juomakalenterin pelkän kuosin perusteella – toki pieniä kokoeroja luukuissa on, joten ihan kaikki juomat eivät välttämättä mahdu ihan kaikkiin kalentereihin.

Kangaspussikalenteri

Kuvassa kangaspussikalenteri, jossa pussit on kiinnitetty naruun.

Kun pöytätilaa on rajallisesti, on mukava, että kalenterin saa ripustettua seinälle. *Hotexin joulukalenterissa on pienia kangassäkkejä roikkumassa narusta, joiden päässä on lenkit kiinnitystä varten. Kangaspussikalenterit ovat hyviä siinä mielessä, jos yllätys on hieman reilumman kokoinen, voi se tulla pussin suusta jonkin verran ulos. Jos haluat pitää yllätyksen loppuun asti, ylimenevät tavarat voi vielä paketoida. Tämä siis antaa enemmän liikkumavaraa yllätyksiin. Mutta silti yhtä hyvin säkkiin voi laittaa käärekarkkeja, runoja/tarinoita tai vaikka päivittäisen piparin.

Oma lempparini oli tällä kertaa tekstikalenteri. Siis suloisen yksinkertainen idea!
Toiselle sijalle kiiri hauskuudessaan erilaiset juomakalenterit – näihin luukkuihin on myös suht helppo keksiä täytettä.
Kolmannelle sijalle pääsi käytännöllinen puinen kalenteri, jonka voi käytön jälkeen painaa kiinni kuin kirjan.
Neljännen sijan saa kaunis Bloomingvillen vanerinen kalenteri.
Viidennen sijan saa kangaspussikalenteri, joka on mukava ripustaa seinälle roikkumaan, eikä siten vie pöytätilaa.
Kuudennen ja seitsemännen sijan välillä käytiin tällä kertaa melkoinen taistelu, jonka lopulta voitti kuitenkin kaunis LED-valoin koristeltu kalenteri.
Ja seitsemännen sijan saa kalenteri, jossa on erilaisia luukkuvaihtoehtoja.

terkuin TIina

Jos ostat jotain tekstissä olevien linkkien kautta, saan minä siitä pienen provision, mutta sinä et maksa mitään ylimääräistä. Nämä linkit erotat niiden sinisestä väristä, paksummasta fontista ja *merkistä. Kiitos kun tuet joulujuttuja-sivustoa tällä tavoin <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *