Riipisen riista- ja matkamuistomyymälä

Jos alkaa oikein jouluttamaan, on apu onneksi lähellä täällä pohjoisessa kun asuu. Kuusamossa, markettien lähellä olevalta liikenneympyrältä noin 4 kilometriä Rukalle / Kemijärvelle päin ajettaessa tulee vasemmalla näkyviin Riipisen riista- ja matkamuistomyymälä. Myymälässä oli ennen ympäri vuoden jouluosasto, mutta nyt joulujuttuja bongailee vähän sieltä täältä, kun osaa katsella. Heti kun ovesta astuu sisälle, tempaa mystinen tunnelma mukaansa. Sisällä soi shamaanimusiikki ja esillä on noitarumpuja ja unisieppareita. Toki myös kaikenlaista muuta pikkuautoista, saunatarvikkeisiin ja matkamuistoihin. Eräässä nurkassa on Peikkola ja toisessa vauvatavaroita. Ja siellä lähellä oli myös hyllyllinen jouluisia juttuja.

Hyllyllinen joulujuttuja
Koiramme kapinoi viime vuonna ja söi pari tonttua – muuttaisikohan tämä hiiri meille enkelin kaveriksi
Vauvaosaston vierestä löytyi tonttuja
Ja muitakin koristeita

Pienoismallinäyttely

Lapset huumaantuivat myös pienoismallinäyttelyssä, jossa keskellä huonetta on kuvattuna Ruka talvisessa asussaan – tästä en tajunnutkaan ottaa kuvaa. Seinien reunoilla on sitten muita Kuusamon nähtävyyksiä – entinen ja nykyinen kirkko, Jyrävä, Myllykoski ym. Ja löytyypä sieltä Muumilaakso, Peikkovuori ja tietenkin myös Korvatunturi

Korvatunturi
Joulupukkihan se siellä

Kahvilan puolelta saa sitten munkkikahvit eurolla, jos makeannälkä iskee. Kahvilan puolella on myös myynnissä kaikenlaisia syötäviä juttuja, esimerkiksi Riipisen säilykkeitä, kahveja, teetä, hyytelöitä… Ja vaatteita, kuksia, puulusikoita ym.

On kyllä käymisen arvoinen paikka, jos satutte täällä päin ajelemaan. Meillä oli edellisestä kerrasta kulunut jo niin pitkä aika, että 4-vuotias tytär ei muistanut koko paikkaa ollenkaan ja 6-vuotiaalla pojallakin oli vain heikkoja muistikuvia pienoismallinäyttelystä.

-Tiina-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *