Piha talvikuntoon

Sääennuste lupailee pikkuhiljaa kylmenevää keliä ja pitkä ennuste lupaili parin viikon päästä jo ensilunta maahan. Melko pitkällehän tässä on päästykin ilman hiutaleen hiutaletta. Viime vuonna oli tähän aikaan vuodesta jo pysyvä lumipeite maassa. Mutta tämä tarkoittaa meillä päin sitä, että keräiltiin lasten kanssa kaikki lelut pihoilta pois ja trampoliini purettiin talven ajaksi pois käytöstä. Varastotilaa on meillä melko rajoitetusti (ja ehkä olemme hieman laiskoja), joten jätimme kehikon kasaan, eiköhän se pärjää talven ajan niinkin. Tänä vuonna oikaisemme myös syksyn lehtien kanssa ja noudatimme työkaverini ohjetta. Ajoimme siis lehdet vain ruohonleikkurilla hienoksi ja odotamme, että uusi nurmikko kasvaa keväällä ja saa lehtisilpusta ravinnetta itselleen. Katsotaanpa sitten ensi kesänä, että miltä nurmikko silloin näyttää, vai pitääkö kaivella haravat ensi syksynä kiltisti varastosta ja haravoida piha lehtien tiputtua.

Jouluvalot

Suht lämmin keli on myös huomattavasti mukavampi aika viritellä valoja ulos. Parit vanhat valot vein kierrätykseen, mutta löysin silti varastosta kirkkaat valot etupihalle. Tähän aikaan vuodesta en vielä pidä valoja koko aikaa päällä. Mutta iltaisin, kun hämärä alkaa laskeutua ne on mukava napata päälle ja ehkä myös aamulla, kun lähden käyttämään koiran ulkona laitan valot päälle itseäni ilahduttamaan.

Etupiha ennen
Etupiha jälkeen

Pimeä alkoi jo tulla, mutta kaivelin varastosta vielä siniset valot, jotka jotakuinkin toimivat. Pientä kosketushäiriötä oli havaittavissa, mutta oikeassa asennossa valot toimivat oikein hyvin. Takapihalla ei olekaan aiemmin ollut valoja, joten onneksi työkalupakista löytyi vielä muutama naulakiinnike (kyllä, juoksin tarkistamassa mikä näitten nimi on. Siis tiedättehän niitä nauloja, missä on se muovinen koukku kiinni), joten vasara kauniiseen käteen ja naputtelemaan valoja paikalleen. Haimme tänään halkoja vanhempieni luota ja takapihalle oli jäänyt jotain miehen askartelutarvikkeita – lautoja, kirves, oksasakset ym. Viime keväällä lumien tultua alas se katkoi pyykkinarumme ja ne roikkuvat nyt vähän rumasti. Mutta tavarat pois ja vähän valoja päälle niin näyttää ehkä vähän paremmalta.

Takapiha ennen
Takapiha jälkeen

Oletko sinä laittanut pihan / parvekkeen jo talviteloille?

t. Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *