Maaliskuun teema – aikaansaaminen

Olemme siskojeni kanssa päättäneet, että jokaisella kuukaudella on jokin teema. Helmikuussa emme ostaneet ollenkaan kaupan leipää. Nyt maaliskuussa teemana on aikaansaaminen. Eli se tarkoittaa sitä, että jos sinulla on jokin asia mitä koko ajan vain siirrät ja siirrät, niin nyt sitten teet sen pois päiväjärjestyksestä. Minulla oli kaksi juttua: oman vaatekaapin siivoaminen ja ikuisuusprojektini valokuvien teettäminen. Otan paljon kuvia puhelimellani, mutta haluan muutaman kuvan vuoden ajalta myös teettää ihan kuviksi asti. Äidilleni olen luvannut kuvia vuosi sitten käymältämme ulkomaan matkalta, lasten synttärikuvat on teettämättä nyt kolmelta vuodelta! Huhhuh.

Joululahjavinkki! Oikeasti kuvien läpi käyminen ja teettäminen olisi hyvä ajoittaa joulunalusaikaan. Samalla tulisi näppärästi teetettyä mummille ja papalle seinäkalenteri lapsenlapsien kuvista.

Minun Happy Planner vielä tyhjänä

Viimeisen puolen vuoden aikana olen oppinut kuitenkin sen, että vaikka sinulla olisi isokin projekti edessä tai jokin homma, mitä et vain millään haluaisi alkaa tekemään – pilko se osiin. Paneudu asian hoitamiseen joka päivä 15 minuutin ajaksi. Tai jos se tuntuu hankalalta niin vaikka kerran viikossa! Kaikkea ei ole pakko saada kerralla valmiiksi ja monesti jos jonkin asian tekemisen aloittaa, sitä voi helposti tehdäkin pidempään kuin sen 15 minuuttia.

Minulla on käytössäni Happy Planner -kalenteri. Olen alkanut huolella merkkaamaan siihen, mihin panostan minäkin päivänä. Yhtenä päivänä paneudun yritykseni nettisivuihin, toisena teen kirjanpitoa, kolmantena opiskelen, neljäntenä suunnittelen… Ja tänä vuonna on tullut entistä tärkeämmäksi merkata kalenteriin myös vapaaillat! On tuntunut, että en voi enää oikein rentoutua ilman jatkuvaa painetta siitä, että jotain järkevää pitäisi olla tekemässä silläkin hetkellä. Mutta tämä kalenteroiminen helpottaa myös multitaskaamisongelmaan. En tee joka ilta vähän jotain vaan keskityn kunnolla yhteen aiheeseen.

Onko sinulla jokin projekti, mitä vain siirrät ja siirrät?

Aikaansaavia kevätpäiviä!
toivottelee Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *