Lahjaideat tytöille

Tekstissä on mukana affiliatelinkkejä, jotka on merkitty *-kuviolla

Koska meidän talossamme asuu kohta viisi vuotta täyttävä tyttö, ajattelin vinkata hänen ikäisilleen sopivia lahjaideoita. Toki useat tuotteet sopivat myös vanhemmille tai nuoremmillekin neitokaisille. Tein muutaman eri kategorian helpottaaksesi valintaasi entisestään.

Heppatyttö

 1. Oma tyttäremmehän sai jo viime jouluna lahjaksi iki-ihanan *Polle-mukin. Ehkä tätä lahjaa ostaessa äidin (minun siis) lapsuusmuistelot saivat vallan, mutta kyllä tytär on tykännyt uudesta mukistaan oikein kovasti! Polle-mukeja löytyy myös jouluisina versioina, esimerkiksi *täältä löytyvä. Martinexilla on myös muita ihania ponimukeja.
  2. *Siisti heppahuppari LightInTheBox-sivustolta
  3. Jollyroomilta löytyy kiva heppapussilakana. Tämä onkin luultavasti pitkäikäinen lahja, vanhin omistamani pussilakanasetti (heppa-aiheinen tietenkin) on aikalailla 25 vuotta vanha! Edelleen käytössä, tällä hetkellä tyttärelläni 🙂
  4. Toissajouluna tyttäreni sai Timanttiponit-lautapelin. Pelissä täytyy pinota puisia pilviä ja poneja ja varoa, että ne eivät tipu alas. Myös ukkospilviä täytyy varoa ja timantteja kerätä. Pelissä kaikki pelaavat samassa joukkueessa, joten joko kaikki häviää tai voittaa.
 2. Paras lahja on tietenkin yhteinen laatuaika tytön kanssa, varaa vaikka yhteinen ratsastustunti tai isommalle tytölle sopiva vaellusratsastus.

Prinsessa

 1. Ehdottomasti prinsessamekko! Kannattaa vähän tiedustella onko jokin tietty esimerkiksi Disneyn prinsessa jota tyttö fanittaa ja hommata joko samanlainen mekko kuin prinsessalla on tai sellainen missä on fanitetun prinsessan kuva. Meidän tyttäremme kulki koko viime kesäloman Frozen-mekossa. Vaikka aamulla saatoimme laittaa jotain ”normaalia” päälle, hän oli aina jossain vaiheessa päivää vaihtanut mekon päälleen. Mekkoja oli kaksi ja molempia käytettiin niin paljon, että ne ovat tällä hetkellä jo sieltä täältä vähän riekaleina, mutta edelleen löytävät säännöllisin väliajoin tiensä tytön ylle.
 2. Oma käsilaukku. *Pinkin Pikkumyy-laukun saa vetoketjulla kiinni niin kaikki tärkeät tavarat pysyvät hyvin mukana, säädettävän olkahihnan ansiosta laukun saa säädettyä oikean kokoiseksi pienelle neidille. Vinkkinä kyllä, jos tytöllä tietää olevan joku suosikki prinsessa, niin myös laukun voi ostaa samaa sarjaa, kuten myös vaatteita, kaiken kokoisia nukkeja, mukeja, lautasia, potkulautoja, pyöriä… 😁
 3. Kaikenlaiset hiusjutut, pompulat, pimpulat, ponskarit, donitsit, rakkalla lapsella monta nimeä ja lisäksi vielä erilaiset pinnit ja klipsit. Nämä tahtoo vielä olla katoavaa sorttia, joten ei todellakaan haittaa vaikka niitä onkin runsaasti tarjolla.
 4. Ehostamislinjalla jatketaan: tiesitkö että on olemassa lapsille sopivia kynsilakkoja? Ne ovat ihan vesipohjaisia ja lähtevät pois saippualla ja vedellä, eivätkä sisällä ylimääräisiä kemikaaleja.
 5. Prinsessallekin lopuksi yhteistä aikaa. Kylpyläpäivä/-viikonloppu, ulkoilua, uintia, ravintolaillallista… Voisikohan joku toteuttaa tällaisen minulle?!

Metsänneito

 1. Edulliset pienet kiikarit sopivat sirompiinkin käsiin ja niillä on mukava vaikka bongailla lintuja järvellä.
 2. Kesäretkille täytyy olla oma *makuupussi! Kevät/syysyöpymisille sopii *lämpimämpi versio.
 3. Yöretkillä on hyvä olla mukana myös otsalamppu. Sen valossa on helppo pimeälläkin suunnistaa teltalle.
 4. Meillä on mummolassa on kaksi lusikka-haarukkaa, punainen ja vihreä. Lapsilla on joka kerta siellä käydessä kauhea kiire päästä valitsemaan vihreä itselleen. Toiselle sitten kelpaa juuri ja juuri se punainen, mutta lusikka-haarukka täytyy olla ehdottomasti saatavilla. Ja sellaisenhan saa vaikka *täältä.
 5. Tuttuun tapaan lopuksi yhteistä tekemistä. Eli metsänneidon kanssa mennään tietenkin retkelle! Joko ihan päiväpatikalle tai varsinkin kesällä myös yöretki on mahtava kokemus lapselle. Jopa ihan omalle pihalle pystytettävä teltta voi riittää 🙂

Näitähän oli hauska keksiä! Toivottavasti sait näistä jotain apua lahjapähkäilyihisi 🙂

t. TIina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *