Joulukalenterisuunnitelmia

Hyvin suunnitelu – puoliksi tehty. Nyt kun lapset ovat vielä suht pieniä, teen heille vielä tänä jouluna itse joulukalenterin. Ehkä he hommaavat vielä jotkin suklaakalenterit lisäksi, mutta teen kuitenkin. Mutta mitä keksiä joulukalenteriluukkuihin? Mitään krääsää en halua antaa ja olemme arjessa muutenkin melko aktiivisia, niin luukkuja oli melko haastavaa keksiä. Edelleen jäi muutama kohta auki. Mutta nyt listalta löytyy kuitenkin lauantaisin karkkia (karkkipäivä), aattona legoja, ja muulloin sukat, boxerit, jalkakylpy (kyllä, meidän lapset tykkäävät jalkakylvyistä ja muista hemmotteluhoidoista, joita olen heille tehnyt :), leffailta, hesburgerissa käynti, lyijykynä, kumi, tarroja ja pillimehut saunailtana sekä kolikoita, itsenäisyyspäivän kynttilä ja hammaspastilleja. Lisäksi on tekemistä: mäenlaskua (tätä pitää vielä vähän miettiä, kun talomme on rinteen päällä ja lapset ehkä muutoinkin laskevat päivittäin mäkeä… Mutta ehkä voisi käydä jossain isommassa mäessä) ja piparien leivontaa.

Sitten ei muuta kuin keräämään kalenteriluukkuja kasaan. Mutta miten toteutan itse kalenterin? Suunnittelin, että hommaan molemmille vaikka joulusukat, joihin käyn aina aamuksi viemässä yllätyksen tai lapun missä on sen päivän tekeminen.

Pakko mainita tämä Suomalaisesta kirjakaupasta löytämäni ihana muistikirja. Kansi on niin mahdottoman pehmeä ja hintakin oli muistaakseni vain 3 euron paikkeilla.

Kesä alkaa olla loppusuoralla, huomenna alkaa jo syyskuu. Viikonloppuna siivosimme vähän paremmin ja sen kunniaksi nostin talviset mukit käyttöön ja laiton perus-muumimukit välillä piiloon. Kuppeja on kertynyt jonkin verran ja kaikki eivät mahdu kerralla esille. Tämä tuo mukavaa vaihtelua ruokapöytään 🙂

Muutamalta vuodelta on jo kertynyt talvisia muumimukeja ja lisäksi on Arabian Joulukylä-mukeja sekä kannu.

Viimeviikonloppuna vietimme siskoni mökillä Venetsialaisia. Oli kiva tunnelma käydä uimassa kylmässä, pimeässä ja tyynessä järvessä kynttilöiden ja muiden valojen tuikkiessa rannalta. Täällä oli yleiset Venetsialaiset yleisen tilanteen vuoksi peruttu, mutta itsekseen oli oikein mukava niitä vähän juhlistaa.

Juhlitko sinä Venetsialaisia?

Tiina

4 ajatusta aiheesta “Joulukalenterisuunnitelmia”

  1. miten olisi jonnekkin luukkuun jotain jouluista askartelua? esim joulukorttiaskartelua tai jotain hieman haastavampaa askartelua?

  2. Kiva kun jaksat tehdä kalenterin itse, lapset varmasti arvostavat! Itse en ole ikinä juhlinut venetsialaisia, kuulinkin niistä ensimmäisen kerran vasta mentyäni opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, heh.

    1. Tiiä häntä arvostavatko lapset nyt, ehkä sitten aikuisina 😀 Itsestä on kuitenkin kiva katsoa niiden reaktioita 🙂
      Minäkään en ole tiennyt venetsialaisista kuin muutaman vuoden vasta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *