Joulua esille

Hain taas joululaatikot tallesta ja lapset keksivätkin pitkäksi aikaa mukavia leikkejä joulutonttujen ja muiden aarteiden kanssa. Yksi omista lempikoristeista on äidiltäni saatu punainen glitter-enkelilyhty. En tiedä miksi se minua niin kiehtoo, kai minussa kuitenkin on vähän harakan vikaa ja kaikki kiiltävä kiinnostaa 🙂

Siivosin lasten hyllynpäällysen muista leluista ja laittelin heille siihen joulukylän. Nähdessään asetelman 6-vuotiaan poikamme kommentti meni jotenkin näin: ”äiti, sinä olet kyllä hyvä siivoamaan ja laittamaan hienouksia”, joten sain olla melkoisen tyytyväinen aikaansaannokseeni.

Tosin saunan jälkeen poika ehti paremmin tutustua joulukylään ja huomasikin, että siinä ei ole mitään poikien juttuja! Rakensimme viime viikolla yhdessä talvisen legotalon ja ehdotin, että voihan poika sen nostaa hyllyn päälle ja mahtuuhan sinne autojakin, joten kylä sai hieman uusia asukkaita.

Heppa ehti illan aikana vaihtaa paikkaa jo monta kertaa ja välillä hänen sarveaankin oli jo koristeltu 🙂
Joulupukkihan se siellä. Kyllä tämä hämärässä kuvaaminen on kyllä ihan oma taiteenlajinsa, jota minä en oikein hallitse…

Viikonloppuna laittelimme siis hieman taas joulua ja söimme talven ensimmäisen jouluaterian. Ai että laatikot maistuivatkin pitkästä aikaa jotenkin erityisten hyviltä! Ostimme kaiken valmiina kaupasta niinkuin yleensäkin tämän ensimmäisen jouluruoan kanssa olemme tottuneet tekemään. Joten oikeastaanhan tämä on oikein hyvä pikaruoka kiireiseenkin päivään. Saarioinen ei pettänyt tälläkään kertaa ja pöydästämme löytyikin kyseiseltä merkiltä lanttu-, peruna- ja maksalaatikko. Lisäksi oli kinkkua, italian- ja punajuurisalaattia, silliä, vihersalaattia ja suolakurkkua. Lapset söivät lähinnä kinkkua, tomaattia ja kurkkua, sekä tietenkin maksalaatikkoa, onhan se heidän lempiruokaansa! Olenkohan itsekin ollut pienenä yhtä kranttu jouluruokien suhteen? Meidän lapset kuitenkin yleensä syövät tosi hyvin ruokaa ja hoidossakin hoitajat ovat aina kehuneet lastemme hyvää ruokahalua ja rohkeutta maistaa kaikkea mitä on tarjolla.

Päivän kruunasi vielä koiravanhuksemme kanssa käyty rauhallinen lenkki katsellen naapuruston jouluvaloja. Kuulokkeissa soi joululaulut ja lunta sateli hiljalleen. Tänä vuonna onkin myös täällä pohjoisessa lumi sulanut jo monta kertaa pois kokonaan, vaikka välillä sitä on ollut useita senttejä maassa. Tällä hetkellä maassa on ohut kerros valkoista ja toivottavasti se myös pysyy, ensi viikon lopulla lupailee pakastuvaa keliä.

-Tiina-

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *